Spet dejavni Krkini prostovoljci

17. maj 2022

V farmacevtskem podjetju Krka so pripravili že deveti Teden humanosti in prostovoljstva pod sloganom Tudi dobrodelnost je del nas. Projektu se je letos pridružilo 850 Krkinih prostovoljk in prostovoljcev, skoraj dvesto jih je sodelovalo prvič.

V šestih dneh, od 9. do 14. maja, so pripravili veliko dobrodelnih akcij za vse generacije. Tako so Krkini prostovoljke in prostovoljci obiskali 21 domov starejših po državi, stanovalce so spremljali na sprehodih, z njimi vrtnarili, urili spomin, skupaj so telovadili ter sodelovali na ustvarjalnih delavnicah, igrali tombolo in še marsikaj. Razveseljevali so jih tudi člani Pihalnega orkestra Krka in pevskega zbora ZaSUK.

Pester program so pripravili tudi za varovance dvanajstih  institucij in društev ter osnovnih šol za učence s prilagojenim programom. Zanje so organizirali Pikove športne igre, nekatere so peljali na kopanje, skupaj so se zabavali na plesnih in ustvarjalnih delavnicah, ogledali so si kino predstavo in nastop čarovnika, igrali golf  ter spoznavali delo gasilcev in čebelarjev. Nekateri so na Društvu za razvijanje prostovoljnega dela otrokom nudili učno pomoč.

Ob tem so Krkini sodelavci še pomagali na Rdečem križu in Karitasu ter v zavetišču za zapuščene živali v Ljubljani, zbirali so oblačila, šolske, higienske in druge potrebščine za odrasle in otroke ter hrano za male živali iz zavetišč ter darovali kri. Kot so sporočili iz Krke, so v Ljubljani, Novem mestu, Krškem in Ljutomeru zbrali skoraj 80 litrov krvi.

Prostovoljski teden so zaključili z dnevom odprtih vrat v Novem mestu. Blizu 2000 slušateljem Univerze za tretje življenjsko obdobje so razkazali  obrat za proizvodnjo trdnih oblik zdravil Notol 2, na predavanjih so jim  svetovali o skrbi za zdravje in omogočili, da so si lahko izmerili krvni tlak, sladkor v krvi in holesterol.

V tednu humanosti in prostovoljstva so različne  dobrodelne akcije pripravili tudi sodelavci iz 15 držav, v katerih ima Krka podjetja in predstavništva in sicer na Poljskem, Madžarskem, Češkem, Slovaškem, Kosovem, Hrvaškem, v Ruski federaciji, Romuniji, Nemčiji, Italiji, Bolgariji, Kirgizistanu, Turkmenistanu pa tudi v Mongoliji in Indiji.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media