Zeleni sejem za samooskrbo in zdrav način življenja

18. maj 2022

Nekdaj zelo priljubljena sejma Altermed in Flora so v Celju letos združili v šopek pomladanskih sejemskih prireditev z naslovom Green Vita. Zeleni sejem za samooskrbo in zdrav način življenja bo med 20. in 22. majem poskrbel za zadovoljitev vseh čutov, saj se bosta istočasno odvijala še Festival kave in festival Kulinart. Za vse pa potrebujete le eno samo vstopnico. 

 Tako se bodo v treh dneh na celjskem sejmišču predstavila društva in organizacije s področja zdravja, ekologije, ohranjanja narave, zdrave prehrane, osebne rasti. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji cvetja, vrtnarjenja in urejanja okolice. Obiskovalci bodo lahko pokusili dobrote iz slovenskih regij in paleto raznovrstnih kav ter o njih izvedeli marsikaj zanimivega.

Petek je dan za starejše

V petek, 20. maja, ste na sejem Green Vita še posebej vabljeni starejši obiskovalci. Slišali boste kar nekaj koristnih nasvetov o tem, kako okrepiti zdravje in dobro počutje. Klepet ob kavi namreč  pripravlja predavanja, kot so ‘3 napake in 3 rešitve za upokojence, s katerimi bodo okrepili zdravje in dobro počutje’‘Kako starejši postanejo “neprebojni” za viruse?’‘Česa upokojencem manjka v prehrani, da bi imeli več energije in manj bolečin!’ in ‘Vodnik po najpogostejših zdravstvenih težavah, ki jih lahko rešimo v svoji kuhinji’. Pripravili so tudi posebne e-priročnike in knjige ter darila, da boste odšli s sejma s še več znanja. 

Univerza za tretje življenjsko obdobje se bo predstavila s temami starajoče se družbe – ali je to breme ali priložnost. Ekoci – Eko civilna iniciativa Slovenije pa bo pripravila več predavanj, denimo: ‘Slovenski čaji in zelišča – nujnost ali odlična poslovna priložnost?’‘Kako na majhnih površinah pridelati čim več’ ter zanimiv ‘Vertikalni vrt’. Za skupine upokojencev (nad 20 oseb)  je cena vstopnice samo 4 evre. 

Ta dan bo celjskem sejmišču tudi Vzajemnost. Veseli bomo, če boste obiskali našo stojnico v hali L. Za obiskovalce smo pripravili tudi nagradno igro.

Več obrazov starajoče se družbe se glasi naslov okrogle mize , ki jo v petek, 20. maja, ob 12. uri v dvorani Celjanka pripravlja Srebrna nit – Združenje za dostojno starost. Tako kot je pomembno urediti dostojno življenje vseh, je pomembno urediti možnost dostojanstvene smrti hudo trpečih, so prepričani v Srebrni niti, zato so pripravili osnutek zakon o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Svoj pogled na vsebino zakona in knjigo Sam bog naj jo bere pa bo predstavila Alenka Čurin Janžekovič.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media