Drevi se začnejo 27. Slovenski dnevi knjige

15. junij 2022

 Z branjem odlomka iz romana Nekropola nedavno preminulega pisatelja Borisa Pahorja se bodo ob 19. uri uradno začeli letošnji Slovenski dnevi knjige. Odlomek bo interpretiral Pavle Ravnohrib. Sledil bo literarni večer, na katerem bodo brali člani in članice Društva slovenskih pisateljev, Društva slovenskih književnih prevajalcev ter Slovenskega centra PEN. Sledil bo literarno-glasbeni nastop Mateja Krajnca ob izidu trilogijske pesniške zbirke Trimestje.

V okviru Slovenskih dnevov knjige, ki bodo potekali do 19. junija, se bodo zvrstili številni dogodki. Stalnica bodo Glasovi Fabule v Ljubljani, ki se predstavljajo kot posebna zvočna instalacija, instalaciji Literatura luči ter Literarni telefon. Potekal bo tudi projekt Literarna trola, v katerem se bodo na zaslonih ljubljanskih, mariborskih in celjskih mestnih avtobusov predvajali odlomki iz literarnih stvaritev slovenskih pisateljic in pisateljev.

Vrt Društva slovenskih pisateljev

Najbolj pestro bo dogajanje na vrtu Društva slovenskih pisateljev v Ljubljani. V času festivala bo tu knjižni sejem. Knjige s sejemskimi popusti predstavljali in ponujali številni založniki, ki so za sejem pripravili poseben izbor knjig, med njimi knjižne novosti. Zvečer bodo tudi koncerti, čez dan pa bodo potekale okrogle mize o eni od aktualnih literarnih tem: 16. junija ob 15.uri bo to Ukrajinska književnost, 17. junija ob 12. uri: Pisatelji in novinarji v dialogu, ob 16h pa: Priložnost predstavitve slovenske literature v tujini - bližajoči se sejmi Frankfurt 2023 in Bologna 2024, v soboto, 18. junija ob 12 pa bo tekel pogovor o LGBT literaturi.

Več o dogodkih izveste na spletni strani: https://www.dneviknjige.si/ in na FB profilu:  https://www.facebook.com/slovenskidneviknjige/

Slovenski dnevi knjige se vsako leto odvijajo v Ljubljani in v partnerskih mestih, Brežicah, Sežani, Mariboru, Kopru, Slovenskih Konjicah, Lenartu, Ormožu, Rogaški Slatini, Novem mestu, Celju in Šentilju in Novi Gorici. Cilji festivala so ozaveščanje bralne kulture, neposreden stik občinstva z avtorji ter opozarjanje na dosežke slovenskega leposlovja. Festival povezuje različne generacije ljubiteljev literature, avtorje in založnike in je priljubljena točka srečevanja ob knjigi.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media