Vse o zdravem življenju - in parfumih

5. september 2022

 Ta konec tedna, od 9. do 11. septembra, bosta na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala vzporedna sejma – družinska prireditev Otroški bazar ter sejem Narava-zdravje. Za oba je dovolj ena vstopnica.

Sejem Narava-zdravje bo potekal že 52. po vrsti, namenjen je vsem generacijam, saj izpostavlja pomen zdravja in zdrava prehrana, gibanja in dobrega počutja ter okolje in stik z naravo. V treh dneh se bodo zvrstila številna predavanja, delavnice, okrogle mize, tečaji, svetovanja …  Na sejmu se bodo predstavili ponudniki domačih sirov, jogurtov, medu, gob, sadja in zelenjave, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pa bo predstavilo projekt Lepo je biti kmet. Obiskovalci bodo imeli možnost brezplačnih meritev krvnega sladkorja, holesterola, gleženjskega indeksa idr. Med drugim se bodo na razstavnem prostoru Rdečega križa Slovenije v sodelovanju z Društvom študentov medicine Slovenije lahko vpisali v register krvodajalcev, dobili koristne informacije o prehranskih izdelkih za diabetike, o pomenu počitka za telo in um, o prilagoditvi bivalnega okolja starejšim ter o sobivanju in sporazumevanju z osebami z demenco, na razstavnem prostoru Društva za celiakijo bodo lahko poskusili brezglutenske palačinke in še marsikaj. 

Zelo zanimive vsebine ponuja maraton pozitivne psihologije, na katerem bo osem vrhunskih predavateljev pomagalo odgovoriti na vprašanje: »Kaj je to dobro življenje?«. Vsebine predavanj bodo poudarjale pozitivne in svetle plati človekove osebnosti. Poskrbljeno bo še za promocijo gibanja, saj bodo svoje dejavnosti predstavljali športni klubi in društva, obiskovalci se bodo lahko preizkusili v taekwondoju, ritmični gimnastiki, karateju ali na kotalkah. Prav tako bodo lahko testirali svoje sklepe in mišice, saj bodo na razstavnih prostorih opravljali kratke diagnostične preglede za bolečine v sklepih in hrbtenici.

V sklop sejma Narava zdravje sodi tudi mednarodna razstava naravnih parfumov Dišeči Podpisi. Obiskovalci bodo uživali v dišavah, urili svoje čutilo za voh in prepoznavali vonje, izvedeli marsikaj zanimivega o zgodovini parfumeristike ter se poučili o načelih sestavljanja dišav.

Za male in velike družinske člane

Vzporedno s sejmom Narava zdravje bo potekal 15. Otroški bazar, ki ponuja doživetja za bodoče starše in družine. Starejši člani si bodo lahko ogledali pisan svet igrač in igral, oblačil in potrebščin, dobili ideje za družinske počitnice, kreativne delavnice, športne aktivnosti, glasbene, plesne, jezikovne in druge delavnice. Otroci bodo spoznavali različne, tudi eksotične, živali, se preizkusili v vlogi zdravnika in kuharja in v najrazličnejših igrah, sodelovali v ustvarjalno-likovnih delavnicah, si ogledali plesno gledališke predstave na Bazarkovem odru in se tudi sami predstavili kot pevci, glasbeniki ali plesalci.

Sejma sta za obiskovalce odprta v petek in soboto od 9. do 19. ure, v nedeljo pa od 9. do 17. ure. Tisti, ki  boste kupili e-vstopnico, se boste na dan obiska do Gospodarskega razstavišča brezplačno zapeljali z avtobusom LPP. Več o vsebini obeh sejmov preberite na www.narava-zdravje.si


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media