Prižgimo iskrico veselja med starejšimi

7. november 2022

 V času, ko dobivamo na domove vse manj pisem in voščil, marsikdo pa nima nikogar, od katerega bi sploh prejel pošto, je še toliko bolj dobrodošel projekt Mala pozornost za veliko veselje. Na pobudo Ane Petrič, direktorice Centra starejših v Notranjih Goricah, v centru že nekaj let zbirajo praznična voščila in jih delijo starejšim po domovih starejših občanov.

Letos akcija poteka od 5. novembra do 5. decembra 2022. V tem času želijo zbrati vsaj 22 tisoč prazničnih voščil - za vsakega stanovalca. Verjamemo, da jim bo z našo skupno pomočjo uspelo, saj so lani zbrali neverjetnih 70 tisoč voščilnic, tako, da so jih prejeli tudi starejši, ki bivajo na svojih domovih, pa nimajo pogostih obiskov.

Če želite sodelovati, napišite kratko pismo ali voščilnico z lepimi željami in pozitivnimi mislimi. Pomembno je, da je napisano na roke, črke pa morajo biti dovolj velike in berljive. V voščilnico lahko tudi kaj narišete ali prilepite. Voščilo do ponedeljka, 5. decembra 2022, pošljite na naslov: Ana Petrič, DEOS Center starejših Notranje Gorice, Gmajna 7, 1357 Notranje Gorice, s pripisom Mala pozornost za veliko veselje. Na hrbtno stran pa lahko zapišete svoje podatke. K sodelovanju povabite še svoje prijatelje, ter sorodnike, sosedove otroke, vnuke, nečake … 

Vsa pisma bodo pogledali in jih posredovali v posamezne centre in domove starejših po Sloveniji, ti pa jih bodo razdelili med stanovalce. Tistim ki tega sami ne zmorejo, bodo voščilo prebrali in prilepili ob posteljo, da bo spominček na vas tudi, ko se bodo decembrski prazniki zaključili.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media