Knjižni sejem tokrat na Gospodarskem razstavišču

21. november 2022

Založniki, knjigotržci ter ljubitelji knjig se bodo po dveh letih izvedbe na spletu ponovno srečali v živo, in to na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer je pred petdesetimi leti sejem začel svojo pot. Med najpomembnejšimi razlogi za selitev so: zagotoviti vsem razstavljavcem enake razstavne pogoje, jim omogočiti več razstavnih površin ter boljše poslovne razmere za razvoj sejma v prihodnje.

38. slovenski knjižni sejem bo potekal v živo od 22. do 27. novembra, še teden dlje, do 4. decembra, pa se bo nadaljeval e-knjižni sejem. Predstavilo se bo 88 razstavljavcev. Na štirih odrih se bo zvrstilo več kot 200 raznovrstnih dogodkov s slovenskimi in tujimi gosti. Oder mladih, ki je bil na prejšnjih sejmih poznan kot Cicifest, bo s svojimi vsebinami namenjen tudi nekoliko starejšim otrokom. Letos bo na sejmu poseben prostor prvič dobil strip, na ogled bo tudi razstava ilustracij, Fotocona bo ponudila osem dogodkov. Vstop na knjižni sejem je prost, odprt bo od 9. do 20. ure, v nedeljo, 27. novembra pa od 8. do 18. ure. 

Država v fokusu je Španija, ki je bila tudi letošnja država gostja na frankfurtskem knjižnem sejmu, mesto v gosteh pa Rogaška Slatina. Tu se je namreč pred stotimi leti rodila ena najvidnejših povojnih pisateljic, Ela Peroci.

Podelili bodo več nagrad - za naj knjigo sejma, za katero bo mogoče glasovati na spletni strani sejma, za literarni prvenec, za najboljšo poslovno knjigo in najpomembnejšo - Schwentnerjevo nagrado za pomemben prispevek k razvoju založništva in knjigotrštva. Več o dogajanju preberite na povezavi: https://knjizni-sejem.si/


Vaši komentarji


© 2023 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media