Klicni center nudi informacije, ne zdravljenja

28. februar 2023

 Jutri, 1. marca, ob 12. uri bo začel delovati klicni center za pomoč uporabnikom zdravstvenega sistema, ki jim bo v pomoč in podporo pri urejanju administrativnih in organizacijskih vprašanj.

Na brezplačni telefonski številki 080 18 01 bodo klicatelji vsak dan od 9. do 16. ure lahko dobili informacije, kje delujejo ambulante za zavarovane osebe brez izbranega zdravnika, kateri zdravnik (splošni, ginekolog, pediater …) še sprejema paciente ali pa jih bo operater usmeril na pristojno ustanovo, če ne vedo, kam bi se obrnili. Kot pa je na predstavitvi klicnega centra poudaril minister Danijel Bešič Loredan, številka 080 18 01 ne nadomešča številke 112 niti ne nudi zdravljenja pacientom. S klicnim centrom želijo vsem prebivalcem omogočiti dostop do informacij (da telefoni ne bi zvonili v prazno, ko kličejo v zdravstveni doma ali drugo zdravstveno ustanovo); hkrati pa na ta način na ministrstvu zbirajo podatke o tem, kakšne težave imajo uporabniki. Podatke bodo posredovali izvajalcem zdravstvenih storitev in potem preverjali, ali so ustrezno uredili razmere, je poudaril minister.

V klicnem centru bo delovalo blizu 40 linij, na klice bodo odgovarjali operaterji Telekomovega klicnega centra, ki so jih ustrezno usposobili. Pokličejo lahko tudi tisti, ki imajo težave pri uporabi portala eZdravje (oz. klicne številke 080 72 99) ali elektronskemu naročanju na zdravstvene storitve (080 24 45).

Klicni center bo poskusno deloval dva meseca, še pred poletjem pa naj bi ustanovili enoten nacionalni klicni center, kjer bi najverjetneje v okviru ZZZS pacienti vse dni v tednu prišli do uporabnih informacij.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media