Odprta kuhna je zares odprta
.jpg)
Na Pogačarjev trg v Ljubljani se je danes začela nova, že 11., sezona kulinarične tržnice Odprta kuhna. Predstavilo se bo več kot 50 različnih ponudnikov jedi iz svetovnih kuhinj, uspešnic ulične hrane in domačih jedi, med njimi osem novih. Njihove dobrote lahko poskusite vsak petek (od 10. do 21. ure), če bo to dovoljevalo vreme.
Tudi letos eno osrednjih načel kulinarične tržnice ostaja trajnost. Kot poudarja direktor in ustanovitelj Odprte kuhne Lior Kochavy so že pred leti izločili vso plastiko, "vestno ločujejo odpadke, k trajnostnim načinom delovanja spodbujamo naše partnerje, spodbujamo trajnostni pristop pri pripravi jedi z lokalnimi, sezonskimi sestavinami in s čim manj odpadka, obiskovalce pa vabimo, pridejo peš, s kolesom ali javnim prevozom."
Enako kot lani bodo ob zaključku vsake Odprte kuhne v Ljubljani viške hrane v sodelovanju s Slovensko filantropijo razdelili družinam v socialni stiski.