V tednu prostovoljstva se imajo vsi dobro

8. maj 2023

V farmacevtskem podjetju Krka imajo zaposleni ta teden nekoliko drugačen delovni urnik. V ospredju bo namreč dobrodelnost, ki ji v podjetju sicer namenjajo veliko pozornosti vse leto, še posebej pa v tednu humanosti in prostovoljstva, ki ga prirejajo v maju. Že deseti po vrsti se začenja danes, pod sloganom Rad sem Krkin prostovoljec. Pri humanitarni dejavnosti se jim bodo pridružili sodelavci v osemnajstih predstavništvih v tujini.

 Vse do sobote bodo v krajih, kjer ima Krka svoje obrate (Novo mesto, Krško, Ljubljana, Ljutomer, Šentjernej) in terme, zbirali oblačila in obutev za otroke in odrasle, higienske in druge potrebščine ter pakirano hrano za male živali. Poleg tega bodo krkašice in krkaši darovali kri, pomagali pakirati živilske pakete in sortirati oblačila v enotah Rdečega križa in Karitasa, udeležili se bodo čistilnih akcij in pomagali pri urejanju okolice v zavetiščih za male živali v Ljubljani ter Murski Soboti.

Družili se bodo z otroki iz varstveno delovnih centrov, jim pripravili športne igre, piknik, jih peljali na kopanje in ogled filma, z njimi plesali in ustvarjali. Za varovance Centra za usposabljanje Elvire Vatovec v Strunjanu bodo pripravili posebno delavnico z zvočnimi kopelmi. Obiskali bodo tudi 21 domov za starejše občane in se družili s stanovalci, jih peljali na sprehod, jim brali, z njimi igrali družabne igre, peli in jim tako popestrili dneve.

V soboto, 13. maja, pa bodo pripravili še dan odprtih vrat Krke v Novem mestu. Tokrat so na obisk povabili člane Zveze društev diabetikov Slovenije. Razkazali jim bodo proizvodni obrat Notol 2 in jim predstavili različne delovne procese.

Foto: arhiv Krke d. d.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media