Krepitev spretnosti za življenje

15. maj 2023

 S petkovo slovesno otvoritvijo se tudi uradno začenja najstarejši in najobsežnejši festival učenja pri nas Tedni vseživljenjskega učenja (TVU), ki poteka že 28. leto. S festivalom Andragoški center Slovenije v sodelovanju z območnimi in tematskimi koordinatorji opozarja na pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih ima vsakdo med nami kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti. Letošnji slogan se glasi: Učenje krepi in radosti.

Do 18. junija bo blizu 2.000 prirediteljev (ljudske univerze, šole, društva in druge ustanove) izpeljalo okrog 8.000 različnih brezplačnih dogodkov po vsej državi –v majhnih krajih in večjih mestih, izobraževalnih in kulturnih ustanovah, knjižnicah, knjigarnah, zdravstvenih domovih, trgovskih centrih in na drugih javnih mestih.

Prireditelji vabijo ljudi vseh starosti, izobrazbenih ravni, z najrazličnejšimi interesi in potrebami v računalniške, glasbene, likovne delavnice, na predavanja in razstave, omizja, tekmovanja in izlete, oglede kmetij, družinske pohode, pokušine, klepete v tujih jezikih, brezplačna testiranja znanj in drugo. Številne organizacije ponujajo informacije in svetovanje za izobraževanje prek odprtih telefonov in preko spleta.

Ker se je 9. maja začelo evropsko leto spretnosti, bo poudarek na krepitvi spretnosti, ki jih potrebujemo v vsakdanjem življenju. Med temami letošnjega TVU bodo tudi skupno branje, zelena in digitalna preobrazba družbe, medgeneracijsko povezovanje, sožitje med učenjem in kulturo, skrb za zdrav duh v zdravem telesu, izzivi večkulturnosti ter osebne (čustvene) in medosebne spretnosti. Osrednji dogodek bo Parada učenja - dan učečih se skupnosti, ki bo 24. maja potekala v 20 krajih.

Podrobnosti najdete na: https://tvu.acs.si/sl/koledar/

Na spletni povezavi: https://tvu.acs.si/priznanja/dobitniki/ so predstavljeni dobitniki priznanj za promocijo učenja in znanja odraslih, tudi letošnji, ki prihajajo iz zgornje Vipavske doline.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media