Pridite pogledati, kaj znajo in počnejo upokojenci

23. maj 2023

 Jutri se na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani začenjajo Dnevi medgeneracijskega sožitja (DMS), ki jih organizira Zveza društev upokojencev Slovenije v sodelovanju z Medgeneracijsko koalicijo Slovenije. Dvodnevna prireditev je priložnost za promocijo pozitivne podobe staranja, odpravo predsodkov in stereotipov o starosti ter za krepitev sožitja med generacijami.

 Po slovesnem odprtju (ob 10. uri v Marmorni dvorani) bo priložnost za obisk stojnic, na katerih bodo rokodelci predstavljali svoje izdelke. V sredo se bodo predstavljale naslednje pokrajinske zveze: Celjska, Koroška, Pomurska ter Dolenjske in Bele krajine Spodnje Podravje in Južna Primorska. Ker svoje znanje radi delijo, se bodo obiskovalci lahko udeležili rokodelskih delavnic in se preizkusili v slikanju na steklo, kaligrafiji, izdelavi nakita, izdelkov iz ličja, cvetja iz papirja, rož iz jute, darilnih škatlic itd. 

Ob 12. uri pa se lahko udeležite okrogle mize o pokojninski reformi. Na njej bodo sodelovali Luka Mesec, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Marijan Papež, generalni direktor Zpiza, Erik Hofbauer, član strokovnega sveta Zdusa in predstavnik MeKoS. Potekala bo v dvorani Urška.

Ob 15. uri bo spet veselo v Marmorni dvorani, kjer bo potekal 12. Večer pesmi in plesa, na katerem se bodo predstavile pevske in plesne skupine iz društev upokojencev.

V četrtek bo dan Zdusa

Obiščite tudi stojnico Vzajemnosti!

 V četrtek, 25. maja, lahko dopoldne na Uricah poezije prisluhnete ustvarjalnosti starejše generacije, od 12. ure naprej pa bo potekalo 𝟒𝟓. 𝐝𝐫ž𝐚𝐯𝐧𝐨 𝐬𝐫𝐞č𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐩𝐞𝐯𝐬𝐤𝐢𝐡 𝐳𝐛𝐨𝐫𝐨𝐯 𝐃𝐔 𝐒𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢𝐣𝐞. Obenem pa bo potekala še slovesnost ob Dnevu Zdusa, na kateri bodo podelili priznanja dvanajstim najaktivnejšim društvom upokojencev v letu 2022 ter podelili pokale Državnih športnih iger Zdus.

Ob 15. uri se bo začela aktualna okrogla miza o zdravstveni reformi. Sodelovali bodo Danijel Bešič Loredan, minister za zdravje, in doc. dr. Tatjana Mlakar, generalna direktorica ZZZS, mag. Rosvita Svenšek, predsednica strokovnega sveta Zdusa in Marko Ruperčič, predstavnik MeKoS in ŠOS. Okrogla miza bo v dvorani Urška.

V četrtek se bodo z rokodelskimi izdelki predstavili člani društev upokojencev iz naslednjih pokrajinskih zvez: Posavska, Gorenjska, Zasavska, Osrednjeslovenska ter PZDU Ljubljana z okolico in Zgornje Podravje.

Prireditev bo oba dneva odprta med 10. in 17. uro, vstop je brezplačen. Podrobnejši program DMS najdete na FB: ZvezaDUS in na spletni strani https://zdus-zveza.si


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media