Filmski festival na Visokem

2. avgust 2023

 V okviru Tavčarjevega leta se v Poljanski dolini že vse leto vrstijo različni dogodki pod skupnim naslovom V poklon visoškemu gospodu. V avgustu so v ospredju filmski večeri na prostem, ki jih bodo popestrili glasbeni nastopi.

Vsak četrtek bodo ob 20. uri pred dvorcem Visoko predvajali filme in posnete predstave, ki so jih v poljanskem narečju uprizorili člani Kulturnega društva dr. Ivan Tavčar Poljane, vsem pa je skupno, da so nastali na podlagi del pisatelja Ivana Tavčarja. Tako bo 3. avgusta filmska predstava Ravbarski cesar, sledila bosta filma Ljubezen nam je vsem v pogubo in Cvetje v jeseni ter še posneti predstavi Visoška kronika in Cvetje v jeseni. Zadnji avgustovski četrtkov filmski večer bo še posebej zanimiv, saj bo pred projekcijo pogovor z igralko v vlogi Mete - Mileno Zupančič, sicer tudi ambasadorko Tavčarjevega leta. V primeru dežja bodo filme predvajali pod kozolcem ob dvorcu.

Kot so še sporočili organizatorji, je 100-letnica Tavčarjeve smrti Poljance spodbudila, da pobrskajo po zapuščini avdiovizualnih del in zapisov na filmskem traku. Predvajali jih bodo devet zaporednih sobotnih dopoldnevov (ob 10. uri) v projekcijski sobi v kleti Dvorca Visoko. Prva filmska predstava bo 12. avgusta in sicer Ljubezen po Tavčarju, nato pa bodo sledili film Amandus, posnetek slavnostne akademije Slovenci, po Tavčarju se špeglajmo ter nato še  filmske predstave Holekova Nežika, Čarobna košara, Ptički brez gnezda, Duohtar kar tok, Medrug Polanci in Šarucova sliva, ki jo bodo predvajali v poklon igralki Anici Berčič. Vstop na vse projekcije je prost.

Poletno dogajanje ob Tavčarjevem letu pa bo 18. avgusta zaokrožil koncert ob dvorcu Visoko, na katerem bodo nastopili vokalni Trio Vivere ter Uršula Ramoveš z zasedbo Fantje z Jazbecove grape, ki bo pela pesmi v poljanskem narečju.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media