Nimate dokumentacije o nakupu izdelka in o zavarovanju?

11. avgust 2023

 Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) obvešča vse, ki so bili prizadeti v nedavnih poplavah in so imeli zaradi tega uničene ali poškodovane električne naprave, naj preverijo pogoje dodatnih jamstev, če so jih sklenili ob nakupu. Nekatera namreč krijejo tudi škodo, ki jo povzroči poplava.

 Če ste med poplavami izgubili dokumentacijo o nakupu izdelka in dodatnega jamstva ali prodajalčevega zavarovanja, se obrnite na vašo banko s prošnjo za izpisek transakcije, svetuje ZPS. S tem izpiskom oziroma podatki o datumu transakcije in znesku, se nato obrnite na prodajalca, pri katerem ste opravili nakup, ki bo na ta način lahko v svojem sistemu poiskal originalni  račun in podrobnosti o morebitnem dodatnem jamstvu. Če ste kupili izdelek preko spleta, imate morda potrebni podatek v elektronskem poštnem predalu ali v svojem profilu pri posameznem trgovcu.

Prav tako svetujejo, da ne odlašate in čim prej preverite možnosti, ki vam jih ponuja dodatno jamstvo. Poleg tega so pozvali trgovce in banke ter hranilnice je, da potrošnikom pomagajo z brezplačnim in hitrim pridobivanjem informacij.

Zveza potrošnikov Slovenije potrošnikom omogoča tudi svetovanje o pravicah v pogodbenem razmerju s ponudniki blaga in storitev ali pri razreševanju spora s proizvajalcem, trgovcem, banko ali drugim ponudnikom. Strokovnjaka s področja potrošniškega prava lahko člani ZPS pokličejo od ponedeljka do petka med 13. in 15. uro na tel. št.: 01 432 00 89. Informacije na temo kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov in izdelkov za dom pa dobite ob četrtkih od 10. do 12. ure na tel. št.: 01 474 06 21.

Tisti, ki niste člani ZPS pa lahko za (splošen) pravni nasvet pokličete vsak torek in petek med 9. in 11. uro na številko: 090 50 90.


Vaši komentarji


© 2023 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media