Testiranje terapevtskih parov 

1. september 2023

 Zavod PET – Pasja enota terapevtov, Zavod za posredovanje s pomočjo psov išče primerne pse in njihove vodnike za opravljanje posredovanja s pomočjo psa. Pes in vodnik bi po končanem usposabljanju kot terapevtski par obiskovala različne ustanove, najpogosteje vrtce, šole in domove starejših občanov.

 Testiranje bo v petek, 22. septembra 2023, v Ljubljani. Dobrodošli so tako pasemski psi kot mešanci, ki so stari vsaj 12 mesecev in v Centralnem registru psov nimajo zavedenega ugriza (prinesite izpis iz registra CRPsi); ki so zdravi, vzgojeni in socializirani ter vodljivi in poslušni; ki so učljivi in radovedni; igrivi, a se znajo tudi hitro umiriti in ki ob raznih taktilnih, vidnih, vonjalnih in slušnih dražljajih ne delujejo panično ali agresivno.

Vodniki naj bodo stari najmanj 18 let, prijazni, sočutni in empatični v odnosu do živali in ljudi, odgovorni in iznajdljivi ter pripravljeni prostovoljsko pomagati v različnih ustanovah in z različnimi populacijami. Dobrodošli zlasti kandidati, ki bi posredovanje s psom lahko opravljali dopoldne.

Po uspešno opravljenem testiranju sledi usposabljanje za bodoče terapevtske pare, ki bo predvidoma v začetku oktobra. Nato je  potrebno opraviti najmanj 25 ur pripravništva pod vodstvom mentorja; temu sledi izpit za pridobitev naziva »terapevtski par z licenco Zavoda PET«. Šele nato je terapevtski par pripravljen na samostojno delo. 
Zavod PET - Pasja enota terapevtov je prostovoljska in humanitarna organizacija, ki vsaki 2 leti organizira testiranje psov in vodnikov za opravljanje posredovanja s pomočjo psa oziroma izobraževanje za pridobitev naziva terapevtski par. Kljub temu, da je njihovo delo prostovoljsko, zahteva tudi določen finančni vložek, poudarjajo, zato cena testiranja za enega psa znaša 20 evrov, plačljivo je tudi kasnejše usposabljanje.  

Zavod PET ima prostore na naslovu Zvezda 16, Ljubljana Šentvid. Za testiranje se prijavite na e-naslov: info@zavod-pet.si, več informacij pa najdete na povezavi: https://www.zavod-pet.si/

Foto: Arhiv zavoda PET


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media