Besedo besedi na knjižnem sejmu

17. november 2023

 Slovenski založniki se bodo predstavili s svojimi knjižnimi novostmi na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od torka, 21. novembra, do nedelje, 26. novembra. Država gostja 39. Slovenskega knjižnega sejma, katerega moto je Beseda besedi,  je Srbija, mesto v gosteh pa Šoštanj. 

Sejem bo odprla predsednica države Nataša Pirc Musar v ponedeljek, 20. novembra, ob 18. uri. Na slovesnosti bodo podelili Schwentnerjevo nagrado za življenjsko delo na področju založništva in knjigotrštva. Na sejmu pa bodo obiskovalci tradicionalno lahko glasovali za knjigo leta, zanjo že poteka glasovanje preko spleta. V sodelovanju z Društvom slovenskih pisateljev bodo podelili še nagrade za literarni prvenec leta, za najlepše oblikovano knjigo ter z Združenjem Manager za najboljšo poslovno knjigo.

Sodelujoči na sejmu prihajajo iz petih držav, poleg stojnic s knjigami in Stripovskega kotička bo za obiskovalce zanimiv spremljajoči program, saj se bo zvrstilo 266 dogodkov. Na več prizoriščih (glavni oder, pogovorne postaje ...) boste lahko spremljali pogovore z avtorji, založniki, ilustratorji in uredniki, ki se bodo začeli vsako polno uro. Na ogled bosta med drugim izbor ilustracij 14. slovenskega bienala ilustracije in razstava 50 50, ki bo namenjena srbskim prevodom v slovenščino in slovenskim v srbski jezik. Sejem se bo končal s koncertom Oblike duha, ki bo poklon Borisu A. Novaku, ki letos praznuje 70. rojstni dan.

Sejemski utrip bo z dogodki popestrilo mesto Šoštanj, rojstni kraj pesnika Karla Destovnika Kajuha.   Osrednji poudarek bo na predstavitvi knjižice Sto dejstev o Kajuhu, ki so jo izdali že v ponatisu. Predstavili bodo tudi različne publikacije o pesniku z zbirko osmih knjig serije Kajuh 100 na čelu.

Vstop na knjižni sejem, ki bo potekal v  dvoranah Kocka in Kupola, bo prost, obiščete ga lahko od torka do četrtka od 9. do 20. ure, v petek in soboto do 21. ure in v nedeljo do 18. ure.

Več o dogajanju preberite na spletni strani: https://knjizni-sejem.si/

Na spletni strani najdete tudi kupon za popust pri vožnji z vlakom in brezplačno vožnjo z avtobusi LPP.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media