Učenje naj krepi in radosti

14. maj 2024

Pod okriljem Andragoškega centra Slovenije že devetindvajseto leto zapored potekajo Tedni vseživljenjskega učenja (TVU), ki spodbujajo k nabiranju znanja v vseh življenjskih obdobjih. To je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja, ki ponuja številne brezplačne priložnosti za pridobivanje novih znanj, spretnosti in veščin.

Na slovesnem odprtju so 10. maja podelili priznanja za promocijo učenja in znanja. Prejeli so jih  fotografska skupina Andragoškega društva Morje Univerze za tretje življenjsko obdobje Izola, KRU.T - Krožek za kulturno, športno in podporno udejstvovanje Trst, ter trije posamezniki. Avtor številnih knjig, fotograf, modelar Slobodan Simič – Šime si prizadeva za ohranjanje kulturne dediščine Pirana in je pobudnik ideje o zaščiti mediteranskega načina življenja. Ainura Seisembayeva je s trdim delom in vztrajnostjo premagala vse jezikovne in kulturne ovire ter si v le nekaj letih ustvarila novo pot izven rodnega Kazahstana. Alenka Grželj pa je kot dolgoletna direktorica Ljudske univerze Koper, ki je aktivna tudi v Zvezi ljudskih univerz Slovenije, veliko prispevala k razvoju vseživljenjskega učenja.

Pod sloganom: Učenje je življenje, naj krepi in radosti se bo do 16. junija zvrstilo blizu tisoč dogodkov, na katerih se boste lahko spoznali z umetno inteligenco, finančno pismenostjo, presojo medijskih sporočil, medgeneracijskimi projekti, zeleno preobrazbo, sprejemanjem večkulturnosti ipd. Osrednji dogodek, Parada učenja pa bo 22. maja na trgu pred Prešernovim gledališčem v Kranju.

Zaradi učenja smo (lahko) večno mladi in prodorni, poudarjajo na andragoškem centru in vabijo vse, da se udeležijo kakšnega od številnih dogodkov Tednov veživljenskega učenja. Najdete jih na povezavi: https://tvu.acs.si/sl/koledar


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media