Okisani bleki

Dobro počutje | nov. '10

Potrebujemo (za deset oseb):

1 kg krompirja

20 dag korenja

10 dag hamburške slanine

10 dag testenin (krpic)

10 dag čebule

5 dag česna

1 dl olja

sol, poper, vegeta

belo vino

peteršilj

lovorjev list

V večjem loncu kuhamo na drobne kocke narezan krompir in korenje, dodamo sol, začimbe in vegeto. Posebej na maščobi prepražimo sesekljano čebulo, česen in na kocke narezano slanino. Prepražene sestavine dodamo krompirju in korenju in vse skupaj še nekaj časa kuhamo. Nato dodamo odcejene krpice, ki smo jih posebej skuhali v slanem kropu. Še malo pokuhamo, dodamo nekaj žlic vina, sesekljan peteršilj in postrežemo.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media