60 let uspešnega dela

60 let uspešnega dela

Druženje | nov. '10

Kar nekaj upokojenskih društev v teh tednih praznuje 60. obletnico dela.

 

Kočevje - Dobra polovica blizu 1200 članov DU Kočevje se je udeležila slovesnosti ob 60-letnici društva v športni dvorani Kočevje. Kratek, profesionalno zrežiran film je navzoče popeljal skozi bogato in raznovrstno delo prizadevnih članov društva od njegovih začetkov do današnjih dni, prikazal je, kako so prišli do lastne hiše, kako so jo obnavljali, predstavil predsednike, tajnike in druge zaslužne člane društva, najodmevnejše dogodke in sadove usklajenega delovanja z občino, kamor se vsekakor uvršča gradnja doma za starejše občane v Kočevju.

Bogat kulturni program prireditve je temeljil na sproščujočih in zabavnih točkah, ki so jih pripravili mladi in starejši, kar je v duhu medgeneracijskega sodelovanja, ki ga pri svoji dejavnosti gojijo v društvu. Tudi nastop župana Janka Vebra je dal vedeti, da društvo dobro sodeluje z občino. Prav tako je nastop predsednice ZDUS dr. Mateje Kožuh Novak potrdil dobro sodelovanje, še zlasti pa prizadevanja prostovoljk in prostovoljcev v medsebojni pomoči starejših, ki se iz leta v leto krepijo in širijo. Enako velja tudi za vse druge društvene dejavnosti. Predsednica Ana Kosten je upravičeno poudarila, da v njihovem društvu vsakdo najde kaj zase. V letošnjem letu so imeli prireditve ob kulturnem prazniku 8. februarju, pustovanju, dnevu žena, pripravili so razstavo ročnih del in umetniških stvaritev, različna predavanja, šest izletov, skupinsko letovanje v hotelu Delfin, delovne so bile članice ročnodelskega krožka ter športniki in rekreativci v kegljanju, balinanju, pikadu, streljanju, šahu, smučanju, pohodništvu, športnem ribolovu in telovadbi. Posebej je omenila prizadevne prostovoljke, ki obiskujejo onemogle starejše občane. Skrbijo tudi za računalniško izobraževanje članov. Da bi bili vsi starejši res dobro seznanjeni z vsem, kar se dogaja v društvu, pripravljajo redne oddaje na lokalnem radiu UniVox in informacije objavljajo na spletni strani društva.

Bogato bero 60-letnega dela društva prikazuje posebna publikacija, ki so jo izdali ob jubileju.



Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media