DU Bled

DU Bled

Druženje | nov. '10

Bled - »Vsako družbo vrednotimo po tem, koliko da za svoje najšibkejše člane – za otroke in starejše,« poudarja predsednica DU Bled Katarina Knaflič, zato je po njenem mnenju največja vrednota prostovoljstvo. Na njem temelji uspešno delo društva v vsem 60-letnem obdobju. Za vse, kar imajo danes, so hvaležni svojim predhodnikom, med drugim tudi za to, da so danes lastniki lepe stavbe, kjer je vsak dan zelo živahno. S sredstvi, ki jih dobijo za izobraževanje iz občinskega proračuna, so opremili društveno učilnico, tako da se lahko člani na sodoben način učijo tuje jezike in pridobivajo različna druga znanja. »V naši hiši je zelo živahno. Vsak teden poteka izobraževanje dveh skupin angleškega jezika, sestaja se krožek vezenja, pa pevske vaje, glasbeni krožek, različne druge izobraževalne delavnice, predavanja in svetovanja, merjenje krvnega tlaka. Decembra v klubski sobi člani vseh sekcij praznujejo novo leto. Od spomladi do jeseni je dobro obiskan tudi naš vrt, prav tako pa tudi balinišče,« je zapisala predsednica društva v lični brošuri, ki so jo izdali ob jubileju. S slikami in besedami so obudili spomin na vse pomembne dosežke in dogodke v šestdesetih letih in prikazali, kako pestra je dejavnost članov v posameznih sekcijah. Zelo posrečena je, denimo, sekcija »Ženski klub«, ki deluje od leta 2005. Blejčanke si ogledujejo kulturne in naravne znamenitosti bližnje in daljne okolice, obiskujejo kulturne prireditve, pripravljajo srečanja z zanimivimi osebnostmi s področja kulture, predavanja o zdravem življenjskem slogu, kratke pohode, pa še marsikaj drugega za »zdrav duh in telo«. Članom je z evropskimi sredstvi omogočeno, da brezplačno obiskujejo tečaja računalništva, za katera vlada veliko zanimanje med članstvom.

Slovesnost ob pomembnem jubileju so pripravili v festivalni dvorani, kjer so si udeleženci lahko ogledali dve lepi in zanimivi razstavi čipk; prvo so pripravile članice njihove sekcije, drugo pa članice kleklarskega društva iz Žirov. Z enako razstavo so se predstavile tudi v Bruslju.



Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media