DU Vrhnika

DU Vrhnika

Druženje | nov. '10

Vrhnika - Pozdravni nagovor ob 60-letnici DU Vrhnika je imel predsednik društva Anton Sluga, ki je vsem zbranim čestital ob jubileju in se z minuto molka poklonil tudi spominu tistih, ki so za vedno odšli.

Zbrane je nagovoril tudi vrhniški župan dr. Marjan Rihar in društvu zaželel uspešno delo tudi v prihodnje. Zatem je opozoril na pomen medgeneracijskega komuniciranja in sodelovanja. Pri tem je opozoril, da lahko upokojenci veliko storijo za lokalno skupnost in tako pripomorejo k skupnemu napredku. »Kaj pa lahko občina stori za upokojence? Lahko sofinancira programe in projekte, pri čemer nam lahko starejši pomagajo s svojimi željami in predlogi. Izredno pomemben je medgeneracijski dialog, saj lahko starejši s svojimi bogatimi življenjskimi izkušnjami pomagajo mladim,« je ob koncu še dodal župan se še posebej zahvalil prostovoljcem za požrtvovalno pomoč ostarelim in bolnim.

Predsednica Zveze društev upokojencev Slovenije Mateja Kožuh Novak je soglašala z županom: »Starejši lahko pomagamo svojim otrokom in vnukom. Lahko pa skrbimo tudi za to, da naše staranje ni predrago. To lahko storimo s skrbjo za zdravje, s telovadbo, pohodi, petjem, balinanjem in z vsemi drugimi aktivnostmi, ki se odvijajo tudi v vašem društvu. Mi smo tisti, ki držimo medgeneracijsko nit v družinah. Če hočemo živeti v dobri in pošteni družbi, moramo skrbeti drug za drugega, starejši za mlajše in obratno,« je dejala Mateja Kožuh Novak in vrhniškemu društvu ob praznovanju 60-letnice podelila priznanje Zveze društev upokojencev Slovenije.

Zgodovino društva in njegovo delo je zatem orisal predsednik organizacijskega odbora Janez Pečar, podrobneje pa je prikazana tudi v zborniku, ki so ga pripravili za to priložnost. Sledilo je  še razvitje novega društvenega prapora in pripenjanje trakov, po uradnem delu pa pester kulturni program, ko so na odru Cankarjevega doma nastopili glasbeni gostje Eva Hren in Dejan Mesec, Klemen Šiberl, Ana Rus in vrhniški pihalni orkester, po prireditvi pa še pogostitev in veselo druženje.



Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media