DU Šentjur

DU Šentjur

Druženje | nov. '10

Šentjur – Kulturni dom je bil pretesen za številne Šentjurčane, ki so se želeli udeležiti praznovanja ob 60. obletnice društva upokojencev. Kako bi bilo drugače, saj je društvo s 1100 člani med najštevilnejšimi v celjski regiji. Pohvali se lahko tudi s tem, da je med štirimi društvi upokojencev, ki imajo tudi status humanitarne organizacije.

Praznovanja sta se poleg občinskih veljakov udeležila tudi podpredsednik ZDUS Anton Donko in Emil Pepelnjak v imenu PZDU Celje.

Kot je povedal predsednik društva Stane Zupanc, si v Šentjurju zlasti prizadevajo pritegniti v društvo čim več starejših krajanov. V šestih desetletjih dela društva so dosegli marsikaj, o čemer govori tudi zbornik, ki so ga izdali ob tej priložnosti. Med drugim so leta 1973 dobili svoje prostore in jih pred nedavnim povsem prenovili. Dejavne so šahovska, balinarska, ribiška in fotosekcija, pa sekcija za ples, članice ročnodelske sekcije pa so z razstavo pokazale, kakšni lepi izdelki nastajajo na Klepetu ob igli in šivanki. Društvo je dejavno sodeluje v projektu Starejši za starejše, obiskujejo starejše in bolne člane in pripravljajo redna merjenja krvnega tlaka.

Za večjo gibčnost članice in člani skrbijo s telovadbo v šentjurskem domu starejših, poleg pohodov v neznano, ki jih pripravljajo dvakrat na mesec, in mesečnih izletov so že prepotovali lep del Evrope, radi letujejo v Izoli in Lendavi, se udeležujejo medgeneracijskih srečanj ... Šentjurski upokojenci pa so dejavni tudi na kulturnem področju. Med člani literarne sekcije je Rado Palir že izdal svojo pesniško zbirko, pevska skupina Jesensko cvetje pa svojo zgoščenko ljudskih pesmi.

Praznovanje šestdesetletnice je minilo v veselem ozračju. Najstarejši član, Anton Kukovič, ki bo kmalu dopolnil sto let, je na slovesnosti pomagal razviti društveni prapor, za dolgoletno uspešno delo so društvena priznanja prejeli: Slavica Čoklc, Stanko Zupanc in Fanika Opalič. Anton Donko pa je društvu in njegovemu predsedniku izročil priznanje ZDUS.

Po kulturnem programu, v katerem so sodelovali pevska skupina Jesensko cvetje, harmonikar Ivan Ojsteršek, člana dramske skupine ter literata Rado Palir in Olgica Krampl, se je druženje nadaljevalo ob glasbi in plesu.



Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media