Kratke zdravstvene novičke februar 2013

Dobro počutje | feb. '13

Sirup za lažje dihanje
Islandski lišaj za zdrava dihala in žajbelj v vodnem izvlečku sta posebnost edinega Medexovega sirupa, ki ne vsebuje medu. Osnova sirupa je namreč  agavin sirup iz ekološke pridelave, ker ne vsebuje sestavin živalskega izvora pa je primeren tudi za vegane.
Sirup bo koristil predvsem tistim, ki pogosto uporabljajo svoje glasilke. Poleg žajblja in islandskega lišaja vsebuje tudi vitamin A, ki pripomore ohraniti zdravo sluznico, in vitamin C, ki spodbuja delovanje imunskega sistema. Ker vsebuje žajbelj v vodnem izvlečku, je primeren za nosečnice in za doječe matere, njegov okus pa bodo vzljubili tudi otroci.

Mislite na srce, ne na gube
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije in Društvo študentov medicine Slovenije sta tradicionalno januarsko akcijo osveščanja namenila svetovanju ženskam, kako naj poskrbijo za zdravo srce in ožilje. Ženske namreč zbolijo vsaj 10 let kasneje kot moški. Ogrožajo jih arterioskleroza, trebušne bolezni ter višji krvni tlak, predvsem pa stres, saj čustvene pretrese doživljajo drugače kot moški. Zaskrbljujoče pa je, da je pri ženskah umrljivosti zaradi srčno žilnih bolezni kar 51-odstotna, medtem ko je pri  moških pa 40-odstotna. Da bi ženske ohranile zdravo srce, naj ne kadijo, popijejo manj alkohola in znižajo holesterol, ki je zanje bolj nevaren kot za moške. Pomembna je preventiva, zdrava prehrana in gibanje, zlasti intenzivna hoja,

Preverjena pomoč za kolenski sklep
Za ublažitev težav pri blagi in zmerni obrabi (osteoartrozi) kolena je dobro uživati glukozamin v obliki praška FidiFlex®. Je registrirano zdravilo, ki lajša bolečine in izboljša gibljivost. Zaužijemo ga enkrat na dan. Za več informacij povprašajte farmacevta v lekarni ali pokličite v Fidimedovo posvetovalnico na brezplačno številko 080 32 35.

Najučinkovitejši vir omega-3
Neptunovo krilovo olje (NKO), ki ga pridobivajo iz drobnih planktonskih rakcev, imenovanih kril, iz najčistejših morij okrog Antarktike, je najbolj učinkovit naravni vir omega-3 maščobnih kislin. Zaradi drugačne vezave se namreč omega-3 kisline (EPK in DHK) v celice vsrkajo dvakrat hitreje in za tretjino bolj kot iz ribjega olja. Poleg tega NKO vsebuje še antioksidant vitamin E ter vitamin A, holin in astaksantin, ki značilno rdeče obarva olje. Uživanje kapsul je še posebej ugodno za tiste, ki slabo prebavljajo maščobe ali ribje olje. 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media