Najlepše darilo

dec. '14

Leto 2014 gre h koncu. Mnogi, ki so jih prizadele naravne ujme - od žleda do poplav, pa bolezni in druge nesreče, bi ga najraje čim prej pozabili. Dobro je, da človeški spomin raje beleži lepe trenutke.

Novo leto je tudi čas za spremembe, za nove poti. Tudi v Vzajemnosti pripravljamo nekaj sprememb, v želji da boste revijo še raje prebirali in v njej našli vse, kar vas zanima in kar potrebujete. Že v januarski številki boste vse koristne informacije s področja pokojnin, zapise naših svetovalcev in aktualne novice iz ZDUS našli na enem mestu – v sredini revije, zato jih boste lahko shranili. Malo bomo polepšali tudi podobo in dodali še kako zgodbo, sicer pa revija ostaja taka, kot ste je vajeni in jo imate radi. Še ta mesec bo zaživela prenovljena spletna stran www.vzajemnost.si, ki bo prilagojena tudi prikazovanju na tablicah in sodobnih telefonih, prijaznejša pa bo tudi do bralcev s slabšim vidom.

Srečno!

Pred nami je praznični december, prižganih bo na tisoče lučk, a najsvetleje in najdlje bodo svetile tiste, ki jih bomo prižgali v srcih ljudi. Prazničen čas ni namenjen tekanju po trgovinah, tega bodo veseli predvsem trgovci, ampak temu, da se umirimo, da se srečamo in družimo z ljudmi, ki jih imamo radi. Včasih, ko je pod skupno streho živelo več generacij, je bilo več priložnosti za pripovedovanje zgodb, dandanes pa je zaradi drugačnega načina in tempa življenja teh priložnosti vse manj. Zato si za praznike pripovedujmo zgodbe, izkoristimo druženje in takrat ugasnimo televizor, ki nam jemlje preveč časa že čez leto. Babica naj pove, kako je bilo včasih, vnuki, kako je danes biti mlad; povežimo se v skupno drevo, da bo močno in bo lahko kljubovalo novim vetrovom in ujmam. Čas, ki ga bomo namenili drug drugemu, bo najlepše darilo.

Odprimo življenju vrata, pojdimo čez travnik kar povprek in našli bomo mir. Kajetan Kovič je napisal:

Kaj bi hodil po stezah!

Raje grem poprek čez polja,

da me minejo na mah

vse skrbi in vse nevolje!

Mirne in zadovoljne praznike pa srečno novo leto 2015 vam želimo dekleta iz Vzajemnosti!


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media