Majhni dodatki – velik učinek

Dobro počutje | mar. '15

Drznite si uporabiti dva šala hkrati, saj je rezultat v dveh barvah opaznejši.

Zelo uporaben modni dodatek je že več sezon najenostavnejši del garderobe – šal, ki ga poznamo tudi pod imenom pašmina ali štola. Izraza predstavljata njegovo težjo različico. Tudi v naši predstavi šal bolj kot s katerim koli drugim letnim časom povezujemo z zimo, kar pa ne drži. Zelo odvisno je, kakšen material zanj uporabimo in seveda kakšne velikosti je. Manjših in ožjih šalov namreč ne moremo zavezovati na razkošnejši način.

Brez dvoma je šal eden izmed najkoristnejših kosov v vaši garderobi. Vedno je lahko pri roki, saj tudi v torbici ne zavzame veliko prostora. Pomembno pa je, da tkanina lepo pade in ne drsi.

Če želite vaši podobi dodati nekaj več barve, je šal zelo učinkovit. S tem usmerite pozornost na del telesa, ki ga želite poudariti.

Na fotografijah boste našli nekaj idej, kako uporabiti šal. Poskusite in izberite načine ovijanja, ki ustrezajo vaši postavi.

Nasveti:

Tanjši viskozno svilen šal iz džersija je nepogrešljiv tudi v pomladno-poletni garderobi. Dolg mora biti vsaj 170 centimetrov, šali na fotografijah pa so široki 35 centimetrov. Zavežete ga lahko kot kravato (to vse prav gotovo že znate) ali pa se poigrate in zavežete več navadnih vozlov zapovrstjo. Primerno za navidezno podaljševanje in oženje postave.

Zanke – take in drugačne so vedno lepe in dekorativne. To je odličen način, ko želimo popestriti različno odprta oblačila, izreze.

Bodite pozorni pri izbiri barve, saj je še kako pomembno, da vam pristaja.

Z barvo lahko vedno dopolnite starejše oblačilo in mu dodate barvno svežino.

Tudi tak način nošenja šala je zelo enostaven za uporabo, pomembno je, da je šal iz materiala, ki ne drsi in obstane na mestu.

  

Lahko se poigrate, kot je prikazano na sosednji fotografiji, in dobili boste zanimiv preplet.

Tak bogat način zavezovanja je primeren za ženske, ki imajo dolg vrat in majhne prsi.

Šal je lahko tudi nakit. Zvijemo ga v rolo in krajce potegnemo skozi zanko. Krajci lahko visijo ob strani ali na sredini, odvisno, kaj imate oblečeno in kakšen je izrez oblačila.

Na drugi sliki je šal razgrnjen in ga lahko uporabite tudi ovitega čez rame, ko je hladno ali da optično razširite ramenski del, če je to potrebno.

 

Besedilo in fotografije: Breda Tesner


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media