Nekaj živahnega za več energije

Dobro počutje | mar. '15

ŠE LEPŠE Z VZAJEMNOSTJO

Gospa Helena pred preobrazbo...

... in po njej.

Helena Murgelj z Otočca pri Novem mestu je že dolgo naša naročnica in dopisnica, čeprav je med mlajšimi upokojenkami. Vzajemnost je zelo rada prebirala že pri očetu, in ko je umrl, se je na revijo naročila tudi sama. Vsako številko prebere od prve do zadnje strani. Zelo je bila vesela, ker je bila izbrana za stilsko preobrazbo.

Gospa Helena ima za sabo težke življenjske preizkušnje, najbolj jo je prizadelo, ker ni mogla roditi otroka, potem pa še bolezen. Z možem sta se odločila za posvojitev in zdaj sta presrečna in ponosna starša 20-letne Sandre, študentke na ljubljanski akademiji za glasbo. »Sandra je najino sonce, in kadar mi je težko, se spomnim nanjo in takoj mi je lažje,« pove s ponosom.

Pred enajstimi leti je gospa Helena zbolela za revmatoidnim artritisom in čez noč je postala skoraj negibna. Dolgo časa je bila na bolniškem dopustu, uživala je različna zdravila, šele po jemanju bioloških zdravil je pred sedmimi leti prišlo do izboljšanja. Zaradi bolezni je od leta 2009 delno invalidsko upokojena, po štiri ure pa še vedno dela. Kmalu se je vključila v dolenjsko podružnico Društva revmatikov Slovenije, kjer je še vedno zelo dejavna. Po izobrazbi je učiteljica in ta poklic zelo rada opravlja, obožuje otroke in se z njimi zelo dobro razume. Vse od začetka je zaposlena na Osnovni šoli Šmihel v Novem mestu in prav konec februarja se je po daljši bolniški odsotnosti spet vrnila med svoje učence, tokrat tudi z novo pričesko in podobo.

Tudi zato si je zaželela spremembo, dejala je, da potrebuje nekaj živahnega, da jo bo poživilo in dalo energijo. Frizerka Tanja iz salona Harologi je zato segla po detajlu v rdeči barvi, preostale lase pa spremenila v medeno blond. Pri striženju si je s privoljenjem gospe Helene privoščila malo več drznosti, zato je naredila prehod iz izrazito krajših las na eni strani v daljše na drugi strani. Pričeska je enostavna za vzdrževanje, saj si bo gospa Helena po sušenju le s kremo za utrjevanje poudarila resice.

Vizažistka Vesna, ki predstavlja podjetje Oriflame, je gospo Heleno naličila v skladu s pričesko – v oranžnih toplih tonih, oči je malo osvetlila in jih poudarila z bakrenim senčilom, poudarila je tudi obrvi in trepalnice, lička pa poživila z mareličnim odtenkom ter ustnice z jagodno rdečo šminko.

Če si želite novo pričesko in nasvet, kako se naličiti, vas, drage naročnice, vabimo, da nam pišete na naslov: Vzajemnost, Dunajska 109, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti: urednistvo@vzajemnost.si s pripisom Še lepše z vzajemnostjo! Ne pozabite pripisati vaših podatkov (ime in priimek, naslov, telefonska številka, elektronski naslov, če ga imate) in na kratko opišite, zakaj si želite spremembo. Zaželeno je, da nam pošljete tudi svojo sliko. Morda bomo izžrebali prav vas.

Besedilo in fotografiji: Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media