Z močno voljo tudi na Triglav

Dobro počutje | okt. '15

ŠE LEPŠE Z VZAJEMNOSTJO

Marija Bašelj pred preobrazbo....

Marija Bašelj iz Žalovič pri Šmarjeških Toplicah je bila pred leti dvakrat operirana na hrbtenici in še na kolenih, pa se kljub temu ne da. S skupino sto žensk se je povzpela celo na Triglav. Da ima umetna kolena, je udeleženkam povedala šele po vrnitvi z našega najvišjega vrha. Pred tremi leti je precej shujšala in danes se veliko bolje počuti, zaželela pa si je tudi spremembo videza.

Marija, ki je po rodu iz Prekmurja, je po poklicu natakarica. Natakar je tudi njen mož Vilijem, ki ga je spoznala v Ljubljani. Poklicna pot ju je odpeljala v Kranjsko Goro, kjer sta živela 30 let. Leta 2004 je Vilijem z bratom podedoval zemljo v Žalovičah in takrat sta se z Marijo odločila, da se bosta zdaj, ko sta v pokoju, preselila na Dolenjsko. Marija si je od nekdaj želela hišo in vrt, in potem ko sta se sin in hči odselila, je bila odločitev lahka. Zdaj najbolj uživa pri obdelavi vrta in s pridelki razveseljuje svoje najdražje. Ravno dan pred stilsko preobrazbo je skuhala hruškovo marmelado. Še posebej pa sta z možem vesela, kadar ju obiščejo vnuki.

... in po njej.

Na Vzajemnost je naročena že od leta 2002 in jo vso prebere, najprej prispevke s pokojninskega področja, potem pogleda stare fotografije in vedno tudi nove recepte. Všeč ji je tudi rubrika o modi in stilska preobrazba, na katero jo je hči prijavila že pred časom. In ko je mislila, da iz tega ne bo nič, je dobila naš klic. V želji po spremembi se je prepustila spretnim rokam frizerke Tanje iz salona Harologi in vizažistke Vesne, ki predstavlja podjetje Oriflame.

Tanja je Mariji najprej pobarvala narastek v medenem tonu, nato je obstoječo barvo osvežila s postopkom »painting« – s čopičem je risala jesenske nianse v oranžnih, medenih in svetlih tonih. Pri striženju se je osredotočila na krajši frufru z vmesnimi daljšimi prameni. Dolžina las je ostala paževska, le z nekoliko manj volumna, za lažje vzdrževanje pričeske.

Vesna je pohvalila Marijino lepo kožo, zato je s tekočim pudrom polt le izenačila, oči je poudarila z zlato zelenim senčilom, podaljšala in potemnila ji je obrvi, poudarila lička in na ustnice nanesla šminko v naravnem odtenku s pridihom zlate barve.

Prenovljena Marija je s svojim videzom navdušila moža in hčer, ki sta prišla ponjo in jo vso sijočo odpeljala na morje.

Če si želite novo pričesko in nasvet, kako se naličiti, vas, drage naročnice, vabimo, da nam pišete na naslov: Vzajemnost, Dunajska 109, 1000 Ljubljana, ali po elektronski pošti urednistvo@vzajemnost.si s pripisom: Še lepše z Vzajemnostjo! Ne pozabite napisati svojih podatkov (ime in priimek, naslov, elektronski naslov, če ga imate, telefonsko številko) in na kratko opišite, zakaj si želite spremembo. Morda bomo izžrebali prav vas!

 Besedilo in fotografiji: Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media