Naredimo ta svet lep

dec. '15

Letošnje počasno okrevanje gospodarstva nam je po daljšem času začelo vlivati upanje, da bo vendarle konec te vražje krize, ki nas tlači že več let, in da bomo končno lažje zadihali. Pa nas je jeseni dosegla reka beguncev z Bližnjega vzhoda, ki ji ni videti konca in v ljudeh zasejala nove skrbi, še posebej po terorističnih napadih in grožnjah po Evropi. Svet je danes bolj kot kadar koli povezan in med seboj odvisen, s pomočjo tehnologij smo premagali razdalje, še zdaleč pa ne predsodkov. Morda smo se šele ob teh zadnjih dogodkih zavedeli, kako pomembna vrednota je mir, zato si je treba zanj vedno prizadevati in ga krepiti. Nihče si ne želi postati begunec, zapustiti svojega doma in zemlje in brez vsega zbežati v neznan tuji svet. So pa v to prisiljeni milijoni ljudi zaradi divjanja nesmiselnih vojn. Prav je, da tem ljudem pomagamo, hkrati pa si moramo prizadevati za mir povsod po svetu in bolj spoštovati vrednote, kot sta svoboda in mir, ki ju imamo.

Proti koncu leta vsak pri sebi naredi obračun in hkrati sklene tihe zaveze za novo leto. Praznični čas je tudi priložnost, da se bolj povežemo s tistimi, ki jih imamo radi, in obiščemo svoje najbližje. Bolj kot dragih daril bodo veseli časa, ki jim ga bomo namenili. Tako malo je treba, da je svet lep, pa za to ne potrebujemo velikih besed. Tako kot je preprosto, iskreno in lepo o življenju govoril naš pesnik Tone Pavček. Med drugim je napisal tudi ta verz:

Ta svet je lep, če nekomu nekaj daš;

ta svet je lep, če nekoga rad imaš,

če stisneš roko komu, ki ga kaj boli,

ta svet je lep, če si človek do ljudi.

Mirne in zadovoljne praznike pa srečno in zdravo novo leto 2016 vam želimo dekleta iz Vzajemnosti.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media