Urejena na prednovoletno zabavo

Dobro počutje | jan. '16

ŠE LEPŠE Z VZAJEMNOSTJO 

Albina Melinc pred preobrazbo ...

Albina Melinc že od mladih let živi v Ljubljani, a izredno rada se spominja odraščanja v Slovenski vasi pri Kočevju. V njihovi hiši je bilo vedno živahno, saj je mama izhajala iz družine z enajstimi otroki in tete so pogosto prihajale k njim na počitnice. Od njih se je naučila tudi dobro kuhati.

Že pri treh letih je vedela, da bo otroška zdravnica, in posebej rada je cepila svoje punčke s šivankami in bucikami, ki si jih je izposodila pri mami šivilji. Pa se je obrnilo drugače. Ob koncu gimnazije je z odličnim spričevalom kar sama zaprosila predsednika občine za štipendijo za študij medicine. Vendar ji je povedal, da je na voljo le ena štipendija, pa še ta za prihodnjega ekonomista. V hipu se je odločila zanjo, da je le lahko odšla v Ljubljano. Nikoli ji ni bilo žal in svoj poklic je z zadovoljstvom opravljala.

Ustvarila si je družino, ima dva otroka in dva vnuka. Da gre na preobrazbo, ni povedala nikomur od domačih. Se je pa namuznila ob pričakovanju, kako jo bodo pogledali doma in v družbi. Ravno na dan preobrazbe so se namreč s prijatelji odpravili na prednovoletno zabavo v Lože pri Vipavi, kamor hodijo jeseni na trgatev.

Na preobrazbo v Vzajemnosti se je Albina Melinc prijavila, ker je desetletja nosila dolge lase, spete v »banano«, odkar se je ostrigla, pa se ji zdi, da ne najde prave pričeske zase. Povedala je tudi, da ima vse življenje zelo občutljivo kožo. Kar dvajset let je hodila k različnim dermatologom, dokler ni mlada zdravnica ugotovila, da gre za luskavico, in z ustrezno terapijo so težave izginile. Zdaj se neguje le z otroško kremo.

Frizerka Tanja iz salona Harologi je osvežila pričesko, da je nastal izrazitejši paž. Da lepo pristaja Albinini svetli polti, ji je lase pobarvala v rjavo s pridihom vijoličaste. Dodala je še nekaj za odtenek svetlejših pramenov, ki so razgibali celoten vtis.

... in po njej.

Vizažistka Urša iz podjetja Oriflame se je pri ličenju držala pravila: zrelejša ko je koža, manj opazen naj bo make up. Upoštevala je Albinino zelo svetlo in tanko kožo. Polt je izenačila z dvema odtenkoma svetlega pudra in čezenj nanesla puder v prahu, da se koža ne bi svetila. Ob tem je povedala nasvet, ki bo prišel prav tudi drugim bralkam: uporabljajte čim bolj tekoč puder, pregost namreč gube na obrazu le še poudari. Z rdečilom je le rahlo poživila lica. Za ličenje oči je uporabila rjave odtenke in trepalnice poudarila z rjavim odtenkom maskare. Šminka v rahlo oranžno rjavem tonu je novo podobo naše naročnice le še zaokrožila.

Če si želite novo pričesko in nasvet, kako se naličiti, vas, drage naročnice, vabimo, da nam pišete na naslov: Vzajemnost, Dunajska 109, 1000 Ljubljana, ali po elektronski pošti urednistvo@vzajemnost.si s pripisom: Še lepše z Vzajemnostjo! Ne pozabite napisati svojih podatkov (ime in priimek, naslov, elektronski naslov, če ga imate, telefonsko številko) in na kratko opišite, zakaj si želite spremembo. Morda bomo izžrebali prav vas!

Anita Žmahar, fotografiji: Urša Cerar


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media