Nova podoba spodbuda za spremembe

Dobro počutje | feb. '16

ŠE LEPŠE Z VZAJEMNOSTJO

Zdenka Žiger pred preobrazbo ...

Zdenka Žiger z Broda pri Ljubljani se je na preobrazbo Vzajemnosti prijavila pred tremi meseci in je nanjo že pozabila, zato je bila toliko bolj vesela našega klica. Zaželela si je spremembo in nasvete, kako se lahko sama uredi. Zadnje čase se trudi več storiti tudi za svoje zdravje in počutje, obiskuje namreč šolo hujšanja in telovadbo. Stilska preobrazba pa ji je dala še dodatno spodbudo.

Na Vzajemnost je naročen njen mož Marjan, a jo oba rada prebirata od prve do zadnje strani. 63-letna Zdenka je po poklicu vzgojiteljica, vendar ves čas ni delala v tem poklicu, vmes je bila zaposlena še v banki in računovodstvu, zadnja štiri leta pred upokojitvijo pa je spet delala v vrtcu. Ko se je upokojila, je uživala, da je bila lahko veliko s svojimi vnuki. Zdenka ima tri otroke: hčerki Barbaro in Katarino, ki imata družini, ter sina Aleša. Ponosna je na vseh pet vnukov, na dekleta, ki so umetniško nadarjena, in na fanta, ki sta športnika. Zdaj so že večji, vendar se na babico še vedno radi obrnejo. Vesela je, da so kot družina povezani.

Sicer pa ji dela nikoli ne zmanjka – bodisi v hiši ali na vrtu, najde pa si čas tudi za konjičke in druženje. Tri leta je slikala v okviru Društva za aktivnost starejših na Gosposvetski ulici v Ljubljani. Od jeseni pa hodita z možem skupaj na ure angleščine v dnevni center na Kunaverjevi. Poleti nameravata obiskati sina, ki živi v Dubaju, in znanje angleščine jima bo zagotovo prišlo prav.

... in po njej

Oba z možem sta vključena v Društvo upokojencev Vižmarje, kjer se udeležujeta izletov in njihovih plesov. Mož Marjan, ki zna tudi dobro kuhati, na plesih vrti glasbo. In ravno v petek, ko je bila gospa Zdenka na preobrazbi, so zvečer imeli ples. Toda nova podoba je bila najprej presenečenje za njenega moža, saj mu Zdenka ni povedala, kam gre. Navdušena nad novim videzom je komaj čakala, da ga preseneti, zvečer pa se pokaže še na plesu.

Frizerka Tanja iz salona Harologi ji je lase zadaj postrigla, tako da je dobila enakomerno dolžino. Narastek je pobarvala z mahagonijevo barvo, konice pa z rahlo rdečim tonom. Vizažistka Urša iz podjetja Oriflame je na njen obraz nanesla puder v barvi kože in ga matirala s pudrom v prahu, lica pa ji je poudarila z rdečilom. Ker je iskala čim večjo podobnost z barvo las, je na veke nanesla senčilo rjavo rdeče barve. Poudarila ji je še trepalnice in ustnice s šminko v bakreno rdeči barvi.

Če si želite novo pričesko in nasvet, kako se naličiti, vas, drage naročnice, vabimo, da nam pišete na naslov: Vzajemnost, Dunajska 109, 1000 Ljubljana, ali po elektronski pošti urednistvo@vzajemnost.si s pripisom: Še lepše z Vzajemnostjo! Ne pozabite napisati svojih podatkov (ime in priimek, naslov, elektronski naslov, če ga imate, telefonsko številko) in na kratko opišite, zakaj si želite spremembo. Morda bomo izžrebali prav vas!

Besedilo in fotografiji: Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media