PRAZNOVALI SO

Druženje | jul. '16

Na nekdanji dan mladosti je Celjanka Ana Vogrinec praznovala 100 let. Z ljubeznijo spremlja, kako rastejo in cvetijo lilije, gladijole, vrtnice, hortenzije in druge cvetlice na njenem vrtu, iz malin pa skuha sok.

Poleg sorodnikov in prijateljev so tudi predstavniki Društva upokojencev Sevnica in krajevne organizacije Rdečega križa obiskali in čestitali za 100. rojstni dan svoji članici Angeli Šalamon z Orehovega.

Ana Boltar, članica DU Kanal, pri 95 letih rada peče in kuha, kvačka in izdeluje punčke iz cunj, proti pozabljanju pa uporablja staro ljudsko zdravilo – vozel na robčku. Jesen življenja preživlja v družbi nečakinje Anke in njene družine.

Marija Kavšek iz Podkuma je konec maja praznovala 95 let. Čestitali so ji tudi predstavniki krajevne skupnosti, društva izgnancev in Rdečega križa. Na kmetiji živi z družino vnuka Petra, ki zanjo zelo lepo skrbi. Je dobrovoljna in uživa ravno tako kot mali pravnuk Tim, kadar se igra z njim.

Predstavniki DU in RK Semič so ob jubileju obiskali svojo članico 90-letno Faniko Žbogar. Sin in hči lepo skrbita zanjo, dneve pa ji lepšajo tudi vnuk, tri vnukinje in pravnuk. Vsako poletje obišče rojstno domačijo v Babnem Polju, kjer živi njena mlajša sestra.

ČESTITAMO NAROČNIKU

Ivan Petrov, diplomirani inženir rudarstva, rojen v Bolgariji, je praznoval 100. rojstni dan. Pravi, da je Slovenec, Ljubljančan, in v Ljubljani je preživel večji del svojega življenja s svojo družino, praznovanje pa se je odvijalo kar štiri dni. Na dan rojstnega dne so bila vrata hiše na Devinski ulici odprta za vse, ki so mu želeli voščiti, drugi dan je slavil z negovalkami, zdravniki, terapevti in prijatelji, tretji dan v Škofljici, na domačiji pokojne žene Pavle, kjer se je zbrala njegova družina z vnuki in pravnuki, četrti dan pa je Ivan praznoval v družbi negovalk Zavoda za oskrbo na domu, kjer mu je voščil župan Zoran Jankovič. Ženski pevski zbor Medenke mu je nazdravil s pesmijo.

Slavljenec je povedal, da je zelo pomembno, da smo umirjeni, če pa nas kaj jezi, najprej preštejmo do 10 in potem še nazaj in šele nato reagirajmo ali pa osebi, ki nas jezi, povejmo, kaj nam ni všeč. Včasih pa je zelo dobro, da smo kar tiho, tudi če nam ni vse po godu.

(Ljuba Prezelj, fotografija: Joško Runjić)

Anita Žmahar


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media