S plaščem nad mraz

Dobro počutje | nov. '16

Letošnji plašči so udobni, elegantni, tudi uporabni, predvsem pa topli. Navdušili vas bodo z novimi linijami in ležernimi kroji. Od klasičnih modelov do takih, ki bolj spominjajo na jope ali ogrinjala. Ravne kroje boste prevezale s pasom, ukrojene po postavi nosite takrat, ko oblika postave to dopušča.

 Plašče in jakne boste našle v mnogih naravnih jesenskih odtenkih, črne in temno sive namenoma nisem omenila. Rdeča je postala že klasika, prav tako modri odtenki ali srebrno siva. S premislekom izberite dolžino, če ste manjše postave, se lahko zgodi, da boste v predolgem plašču videti precej izgubljeno.

Mehko ovito, padajoče – model s položnim ovratnikom, skritim zapenjanjem in dolgo dolžino je najprimernejši za visoko žensko postavo. Udoben kroj dopušča, da lahko pod njim nosite kar koli. Naravna barva kamelje dlake ali odtenki sive bodo razveselili vse, ki prisegate na klasične kose garderobe. Za tiste, ki imate rade poudarjen pas, bosta odlična drugi in tretji model na fotografiji, ki ju zavežete s pasom. Polna postava pa bo s plaščem na prvi fotografiji najbolj zadovoljna.

 Ukrojeni modeli – prepričana sem, da se boste vsakokrat, ko boste oblekle rdeč ali moder plašč, razveselile dinamične barve in energije, ki jo boste tako oblečene izžarevale. Visoko postavljeni gumbi na plašču zvišujejo postavo. Modeli so primerni za manjše postave, ker so krajši. Segajo malo čez koleno ali malo pod koleno. Klasična oblika ovratnika je modna vsako sezono, zato s tako izbiro ne boste zgrešile.

Dodatki – plašč, ki ga že imate, lahko prenovite s preprostim šalom ali dodatkom iz umetnega ali naravnega krzna. Plašč iz bukleja, ki ima stoječ ovratnik, priporočam postavam z dolgim vratom, prav tako tudi bogate šale ali krzno.

Praktično in športno – za zimska potepanja je praktična jakna tričetrtinske dolžine, še posebej za kombinacijo s hlačami. Trg so že pred nekaj leti osvojile prešite, polnjene z naravnim puhom ali sintetičnim polnilom. Nosite jih lahko na različne načine z dvignjenim ovratnikom ali z dodatkom krzna.

 Besedilo in fotografije: Breda Tesner inž. obl., CMB Consultant


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media