Po upokojitvi se je vrnila v gostinstvo

Dobro počutje | jan. '17

ŠE LEPŠE Z VZAJEMNOSTJO

Terezija Zajec pred preobrazbo ...

»Če bi stilsko preobrazbo delali predvsem mlajšim bralkam, se ne bi prijavila,« je povedala 64-letna Terezija Zajec iz Šentvida v Ljubljani. Tako pa je zbrala pogum in se prijavila, ker je poleg spremembe želela slišati tudi nasvet, kako naj se sama uredi.

Terezija je po rodu Prekmurka iz Serdice na tromeji med Slovenijo, Avstrijo in Madžarsko. Toda po končani srednji gostinski šoli, ki jo je obiskovala v Radencih, je šla s trebuhom za kruhom. Kot natakarica si je zaposlitev našla v Bohinju v hotelu Zlatorog, ki je pred časom neslavno propadel, tam je bila tri leta. Potem se je preselila v Ljubljano, pustila gostinstvo in se zaradi družine in majhnih otrok zaposlila v Iskri kot receptorka-informatorka. Odkar je upokojena, pa se je spet vrnila v gostinstvo, občasno pomaga v planinskem domu Kraljev hrib v Kamniški Bistrici. Rada ima gore in ljudi. Hči in sin sta odrasla in imata svoje poti, mož ji je umrl pred 14 leti, zato ji je občasno delo v gostinstvu v zadovoljstvo, saj je stalno v družbi.

... in po njej

Njeni konjički so tudi vrtnarjenje pa pohodništvo, gobarjenje in ročna dela. Pred šestimi leti, ko je obiskala Dnevni center za upokojence na Gosposvetski ulici, jo je pritegnil tečaj klekljanja. Vedno je imela rada ročna dela, toda klekljati še ni znala, z vztrajnostjo in vajo se je naučila tudi tega.

Redno obiskuje svojo 93-letno mamo, ki živi v domu starejših v Rakičanu, stike pa ima tudi s sestro, ki živi v Radovljici. Prijateljske odnose pa je obdržala tudi z nekdanjimi sodelavkami, enkrat na mesec se vsakič pri drugi dobijo na kosilu in klepetu.

Terezija je na Vzajemnost naročena že dalj časa. Všeč ji je, ker piše o problemih in temah, ki zanimajo upokojence. »To je revija za moja leta,« je dodala. Prebere skoraj vso, še posebej rada pa rešuje križanke.

Na dan preobrazbe se je z veseljem predala tako frizerki kot vizažistki in se ob koncu vidno zadovoljna zahvalila za novo podobo. Frizerka Tanja iz salona Harologi ji je pobarvala lase v odtenku rožnega lesa, ki je zelo hvaležna barva, saj skriva narastek. Lase ji je postrigla tako, da je poudarila simetrično linijo pričeske in da si bo lahko gospa Terezija z lahkoto uredila pričesko tudi sama.

Vizažistka Vesna, ki predstavlja podjetje Oriflame, je na obraz nanesla tanko plast vlažilnega pudra in tako izenačila polt, rahlo ji je poudarila obrvi, oči ji je zasenčila z vijoličasto sivimi odtenki, da se je podoba ujela s pričesko. Lička ji je poudarila z bronzerjem, za ustnice pa je uporabila nežno marelično šminko.

Besedilo in fotografiji: Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media