Dobimo se na festivalu!

sep. '17

 Geslo Vsi smo ena generacija! zagotovo že poznate, saj vabi na Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), prireditev, namenjeno medgeneracijskemu sožitju, ustvarjalnosti in izmenjavi idej. Letos bo v Cankarjevem domu v Ljubljani že sedemnajsti po vrsti, in sicer od torka, 26. septembra, do četrtka, 28. septembra.

Organizatorji – Zveza društev upokojencev Slovenije, podjetje Proevent in zavod RIKUS – so poskrbeli, da bo vse tri dni pestro dogajanje. V strokovnem programu bodo razprave na aktualne teme, kot so strategija dolgožive družbe, položaj starejših v naši družbi, pravice in soodgovornost življenja v starosti, priprava na upokojitev, delo starejših ter skupnostne oblike preživljanja časa.

V predavalnicah M bodo potekale številne praktične predstavitve in delavnice, naj omenimo le nekatere: Fakulteta za socialno delo in Akademija za gledališče, radio, film in televizijo pripravljata delavnico na temo odstiranja demence z uporabo umetniških izraznih sredstev, Zdravstvena fakulteta bo predstavila različne oblike podpore za zdravo in aktivno življenje starejših, Vzajemnost pa vas vabi na možganski fitnes. Izvedeli boste še, kako uveljavljati potrošniške pravice, kako si lahko pomagate z bioterapijo po metodi Zdenka Domančića, kako zdravimo kronično vensko popuščanje s kompresijsko terapijo, seznanili se boste z novimi storitvami za zdravje na daljavo, spoznali boste prvo »anti-aging« kliniko v Sloveniji ter pozitivne učinke konoplje na zdravje in kakovost življenja, oblikovali boste lahko voščilnice za različne namene. Ne izpustite ogleda dokumentarnega filma »Just Eat It«, ki je del projekta društva Ekologi brez meja v sodelovanju z Zdusom, v katerem pozivajo: »Ne meč’mo hrane stran!«

 Za zdravje in boljše počutje

Na sejemskih prostorih se bodo predstavili društva upokojencev, zdravilišča, kulturne ustanove, farmacevtska podjetja, domovi za starejše, športna društva, izobraževalne institucije, medijske hiše, založniki, IT-podjetja idr. Zagotovo bo zanimiva ponudba v Parku zdravja ter Parku alternativnih metod zdravljenja. Obiskovalci boste lahko v času sejma po ugodnejših cenah kupovali različne izdelke in preizkusili številne meritve. 

Tudi letos ne bo manjkala Festivalska kuhinja ter številni plesni, pevski in glasbeni nastopi, ki bodo potekali na dveh odrih. Srečali se bodo upokojenski pevski zbori in folklorne skupine ter literarni ustvarjalci. Organizatorji bodo nagradili najboljše ustvarjalce literarnih, likovnih in fotografskih natečajev, slike in fotografije si boste lahko ogledali na festivalu.

 Podrobnejši program in utrinke s festivala spremljajte na www.f3zo.si, ob vhodu pa dobite sejemsko brošuro z vsemi informacijami. Festival bo za obiskovalce odprt vsak dan od 9. do 18. ure, vstop je prost.

Vadba na prostem za starejše Ljubljančane

Gerontološko društvo Slovenije v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana vabi na strokovni posvet Vadba na prostem za starejše v Mestni občini Ljubljana, ki bo v sredo, 27. septembra, ob 10. uri v dvorani M1. Strokovnjaki z različnih področij bodo predstavili možnosti izvajanja gibalnih dejavnosti in vadbe na prostem, prilagojene starejšim, ter ocenili koristi redne vadbe.

A. Ž., fotografiji: Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media