Nakit – pika na i vsakemu oblačilu

Dobro počutje | mar. '18

 Z nakitom oblačilu menjamo značaj in hkrati ga prilagodimo različnim dogodkom. Nekaterim damam je všeč mnogo detajlov, druge imajo raje manj in tisto bolj premišljeno izberejo. Tudi moda spodbuja enkrat več, drugič manj nakita. Vsekakor je prihajajoča modna sezona tista, ki ga ima še posebej rada.

Nakit nikoli ne gre povsem iz mode, le enkrat je bolj minimalističen, drugič zelo razkošen in izrazit. Letošnji je lahko tako minimalističen kot tudi dramatičen zaradi velikosti, mešanja različnih slogov in svobode v kombiniranju različnih materialov. Vse je pravzaprav odvisno od vas, kako ga nosite in kombinirate z oblačilom. Izberite tisto vrsto nakita, ki bo poudaril vaš značaj in pritegnil pozornost na del telesa, ki ga želite poudariti.

Ogrlice in verižice

V eno skupino lahko združimo ogrlice, ki se nosijo bolj ob vratu in izrezih, čeprav ni nujno, da pokrivajo samo izrez. Zadovoljne boste tako tiste, ki prisegate na naravne materiale, kot tudi tiste, ki so vam bolj všeč umetni. V ponudbi je lesen nakit in nakit iz različnih lupin školjk, biserov, koral (naravnih ali umetnih), usnja, poldragih ali naravnih kamnov, bombaža pa tudi iz različnih umetnih mas, smol, kovine ipd. Pomembno je, da so ogrlice masivne, lahko so zelo romantičnega videza (cvetlice) ali pa sestavljene iz več nizov različnih materialov, ki se barvno dopolnjujejo. Iz prejšnjih sezon že poznamo nizanje drobnih biserov ali sestavljanje bleščic v različne oblike. Dve različni ogrlici – na primer iz koral in usnjenih trakov – lahko sestavite v skladno celoto.

Pazite predvsem na volumen ogrlice, saj bolj okroglemu obrazu in širšemu vratu pristajajo ogrlice daljše dolžine. Da ne bi navidezno preveč povečali prsnega obsega, naj bodo daljše in sestavljene iz več nizov, le volumen naj ne bo tako izrazit. Daljše verižice so po navadi sestavljene iz kovinskih verižic, nizov kamnov, ploščic, kroglic ipd., pomembno je, da lepo padejo in se ne zatikajo ob tkanine ali pletenine. Na tak način lahko poškodujete eno ali drugo.

Modne broške

Kar nekaj preteklih sezon brošk ni bilo na spregled, zdaj pa so spet tu. Različnih oblik in barv. Krasne so, ker jih lahko pripnemo, kjer nam tisti trenutek najbolj ustreza. Na rob ovratnika bluze ali obleke, na izrez obleke ali pa z njo pripnete šal, da vam ne pada z rame.

Če ste ročno spretni, si jih izdelajte sami. Na osnovo iz filca zadaj prišijete varnostno zaponko, na lice pa izvezete ali našijete po izbranem motivu barvne in svetleče kamenčke ali biserčke.

Naj se vidijo uhani

Bolj izraziti in poudarjeni uhani so še vedno modni. Pazite, da jih boste prilagodile svoji obliki obraza. Široki motivi oziroma modeli bolj pristajajo ozkim obrazom.

 V modi so klasični modeli iz umetnih biserov, ki so tudi cenovno dostopni prav vsaki dami, ki želi poudariti svojo podobo. Motivi so raznoliki – letošnji poudarek je na zlatem ali bakreno zlatem odtenku in v bolj prefinjenih motivih – prav za vse okuse in oblačilne sloge.

Barvna skladnost

Pri nošenju nakita je najpomembnejša barvna skladnost izbranega. Le na tak način bodo tudi poceni kosi pridobili veljavo. Če boste izbrali kovinskega, naj bo ta le v enem barvnem odtenku (primer na fotografiji: kovina – bakreno zlato in črn poldragi kamen).

Najpomembnejše vodilo pa brez dvoma še vedno velja: manj je več, zato izberite samo en kos nakita, ki bo izrazitejši. Na tak način mu boste dale pravo težo.

 

Izbor in fotografije: Breda Tesner, svetovalka CMB


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media