Naravno proti zgagi in refluksu

Dobro počutje | jun. '18

V Sloveniji so – enako kot po svetu – sintetična zdravila proti zgagi med najbolj prodajanimi zdravili brez recepta. Vendar zdravniki opozarjajo, da jih ni priporočljivo uporabljati dalj časa, saj sicer povzročijo veliko drugih zdravstvenih težav.

V navodilih za uporabo sintetičnih zdravil proti zgagi jasno piše, da so priporočena samo za kratkotrajno uporabo, največ štirinajst dni. Pri daljši uporabi se namreč pojavijo resni stranski učinki, tudi poškodbe ledvic in celo ledvična odpoved.

Pri daljšem jemanju strokovnjaki zato svetujejo, da naj uporabniki zaviralcev protonske črpalke in drugih sintetičnih zdravil za zdravljenje zgage zdravila jemljejo le pod zdravniškim nadzorom. Dolgotrajno jemanje namreč lahko privede do nevarnosti za zlome kosti (še bolj pri kadilcih), pomanjkanja vitamina B 12 in občutka hude utrujenosti, živčne napetosti, telesne šibkosti in težav s spominom. Zato v lekarni raje poiščite naravne izdelke, ki so ravno tako učinkoviti pri odpravljanju zgage in refluksa.

Učinkovito in brez stranskih učinkov

Tradicionalno znane rastlinske učinkovine, kot so sladki koren, aloja, kamilica, slez in slezenovec, učinkujejo takoj. S sinergičnim delovanjem in brez stranskih učinkov aktivno zaščitijo želodčno sluznico in sluznico požiralnika ter hitro zmanjšajo pekoč občutek. Zavirajo refluks in ščitijo želodec. Učinkovine naštetih rastlin so združene v izdelku, naravnem medicinskem pripomočku, ki povsem naravno preprečuje zgago in želodčne težave. Izdelek sluznico spodbudi tudi k samozdravljenju in tako odpravi težave. Jemljemo ga lahko dalj časa brez skrbi pred stranskimi učinki. Narava nam pomaga veliko bolj celostno in varno kot kar koli drugega.

Učinek naravnega medicinskega pripomočka boste še okrepili, če hrano uživate v manjših obrokih, ne vse naenkrat, bolje večkrat po malem. Izogibajte se dražeči in začinjeni hrani. Po jedi pa ne lezite k počitku, ampak si privoščite lahek sprehod. Če pa boste počivali, se podprite z blazinami, ki dvignejo trup. 

M. Č.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media