Da nas ne bo zeblo

Dobro počutje | nov. '18

Ne čakajmo, da nas presenetita veter in mraz, že zdaj razmišljajmo o tem, kaj bomo poveznili na glavo, nataknili na roke ali zavezali okrog vratu. Posebnih težav pri izbiri ne bomo imeli.

Pokrivala. Tople kape so še vedno zelo modne, medtem ko klasičnega klobuka v tej sezoni ne bomo videli tako pogosto. Oblike so zelo enostavne, čar je v drobnih detajlih, ki oblikujejo kapo. Zelo lepi in modni so pleteni reliefni vzorci. Seveda je prav, da se ujemajo z barvnimi odtenki vrhnjih oblačil. Enobarvne različice kap so še vedno najbolj uporabne in tudi ročno izdelane imajo najlepši rustikalen pridih. Večino krasi na vrhu velik cof, ki je seveda stvar izbire. Tanjše in elegantnejše kape krasijo tudi svetleči dodatki. Zanimivo je, da so precej dolge in namesto cofa zadaj pada tkanina proti tilniku. So drugačne od tistih, ki smo jih nosili pred desetletji in so tesno poveznjene na glavo segale komaj do ušes.

       

Enostavnejše je izbrati baretko, saj se nosijo že leta. Velja za tradicionalno pokrivalo Baskov, izdelano iz volne ali klobučevine. Pomembno pa je, da jo poveznemo spredaj dovolj nizko na čelo in ob strani glave čez uho.

Šali. Poleg že znanih ročno pletenih z dekorativnimi resami je letos v modi širši šal iz vzorčaste tkanine. Kombiniranje je sicer bolj omejeno, če pa po večini nosite enobarvna zimska oblačila, boste z njim dosegli želen učinek. Prav vam bo prišel tudi, če si ga boste ogrnili v malo hladnejšem prostoru. K barvitim oblačilom kombinirajte čim nevtralnejše dodatke.

Ovratniki. Ali morda ta nekoč in letos spet zelo modni dodatek še vedno hranite v predalu? Lahko pa si ga izdelate sami, saj je v trgovinah z metražnim blagom dovolj umetnega krzna. Kupite še blago za podlogo in z novim modnim dodatkom popestrite zimski plašč.

 

Rokavice. Podobni poudarki in detajli se pojavljajo tako na kapah kot tudi rokavicah: reliefno pletenje, krzneni dodatki ... Če ste ročno spretni, naj bodo letos vaše dolgočasne črne rokavice olepšane z vezenino.

      

Modne so tudi nekoliko daljše rokavice, ki pa jih nosimo k vrhnjemu delu s tričetrtinskimi rokavi. Če ste za tak modni eksperiment, boste prav gotovo opaženi.

Velike rute. Letošnja posebnost pa so rute, ki so trikotne oblike in bolj podobne ogrinjalom. Namenjene so posebnim priložnostim (črna različica) ali pa za vsak dan. Če najdete tako, ki ima različen vzorec na eni in drugi strani, ste zadeli dve muhi na en mah.

 

Izbor, nasveti in fotografije: Breda Tesner, svetovalka CMB


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media