Ni več prehladov in viroz

Dobro počutje | dec. '18

V času, ko se nas loteva prehlad ali gripa, je dobro okrepiti imunski sistem z antioksidanti. Uživanje vitamina C, limoninega in drugih svežih sokov seveda koristi, a tudi z njimi gripa in prehlad običajno trajata teden dni. Obstajajo pa tudi močnejša antioksidantska sredstva. Med njimi je mineralni prašek, kakršnega v naravi najdemo v antioksidantski ledeniški vodi v himalajski dolini Hunza. Tak prašek je poustvaril dr. Patrick Flanagan in ga v stroki imenujemo FHES. Ob začetku prehlada ali gripe povečamo njegov odmerek, zato se bolezen ne razvije in močno ublažene težave izzvenijo v dveh ali treh dneh.

Zakaj je prašek FHES tako učinkovit? Dognano je, da lahko bakterije uničimo z močnimi oksidanti, kot so klor in antiobiotiki, a ta sredstva imajo negativne stranske učinke. Bakterijski razvoj pa lahko zavremo tudi s povsem nasprotnim pristopom, z zelo antioksidantskim okoljem. Za tak učinek je potrebna velika antioksidantska moč, mnogo večja od moči običajnih antioksidantov. Na Univerzi v Ljubljani smo izmerili, da je kozarec vode z odmerkom FHES po antioksidantski moči enakovreden vsaj 10.000 kozarcem najbolj antioksidantskega svežega soka. V tako antioksidantskem okolju so patogenim bakterijam »prirezana krila«, zato se ne morejo uspešno razmnoževati.

FHES pa tudi povečuje življenjsko moč naših celic, saj jim antioksidantsko okolje zelo ustreza. To velja tudi za celice našega imunskega sistema, ki s FHES znatno okrepijo svojo obrambno moč.

FHES pomaga tudi pri hujših bakterijskih okužbah. Naša znanka je v preteklosti vsako leto večkrat zbolela za pljučnico. Njena odpornost je bila tako šibka, da se je ob vsaki spremembi okolja prehladila, prehlad pa se je potem prelevil v pljučnico. Zato je imela antiobiotike vedno pri sebi. Nato pa je preizkusila FHES. Ob prvih znakih prehlada je začela jemati po 2 do 3 kapsule na vsake 4 ure – tako kot je priporočeno pri akutnih vnetjih. Prehlad je sicer trajal teden dni, ni pa se razvil v pljučnico. Odtlej si je vedno pomagala na tak način in v desetih letih se je prehlad samo še enkrat razvil v pljučnico.

Zaradi okužbe z virusom hepatitisa C sem bil kar 23 let kronični jetrni bolnik. Vneta je bila tudi trebušna slinavka. Pri 31 letih mi je zdravnik celo svetoval, naj se invalidsko upokojim. Zdravnik dr. Ron Meyers je svoj protokol za zdravljenje hepatitisa C, ki vključuje uporabo FHES, predstavil celo Svetovni zdravstveni organizaciji. Tako sem leta 1998 posegel po FHES. Moja jetra in trebušna slinavka so po dveh letih in pol rednega jemanja tega antioksidantskega praška ozdraveli. Od takrat z ženo redno uživava FHES. Prehladi in gripe so pri nas postali redkost, pa tudi herpesa, ki je virusna okužba, ni več.

Pa to ni le naša izkušnja. Od leta 2000 zbiram izkušnje uporabnikov FHES. Na spletni strani www.iztokostan.com jih je zbranih več sto. Do zdaj je bilo objavljenih enajst znanstvenih člankov, ki dokazujejo, da je uporaba FHES varna in učinkovita. Povzel sem jih v knjigi Žive vode in v brošuri Hunza voda.

 Dr. Iztok Ostan


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media