Veliko imenitnih stvari

dec. '18

Ali se tudi vam zdi, da čas vse hitreje beži? Pravijo, da zato, ker se zemlja vrti vse hitreje. Letošnja topla jesen nas je malo zavajala, a ko pride tisti čas, se prikaže tudi zima, krajši in hladnejši dnevi, in z njo se leto naenkrat obrne. Dolge in temačne zimske dni si je človek vedno znal polepšati. Verjetno imate tudi vi lepe spomine na Miklavževa darila. Orehi, jabolka, morda kakšna pomaranča ali bombon so pri otrocih vzbudili veliko veselja. Včasih je prinesel tudi tople nogavice ali copate. Kako toplo nam je bilo pri srcu, ko smo zjutraj zagledali poln pehar dobrot!

Čeprav so bile nekoč zime hladne in z veliko snega, smo se tega obdobja otroci vedno veseli. Sankali in smučali smo se pa še dobri možje so nas obiskali. Pozimi je bil čas tudi za družabne igre, saj takrat še ni bilo pametnih telefonov, računalnikov in številnih televizijskih programov. Danes se niti ne zavedamo, kaj nam najbolj krade čas. Izključimo ali omejimo te sodobne naprave vsaj za nekaj časa in naenkrat ga bo dovolj tudi za druženje in gibanje v naravi.

Čeprav se nam pogosto zdi, da ne moremo ničesar spremeniti, bolj drži, da ne želimo spremembe ali pa zanjo nismo pripravljeni ničesar narediti. Pa vendar marsikaj lahko naredimo drugače, če le hočemo. Tudi pri varovanju našega okolja. Šteje vsaka dobra gesta tako v naravi kot pri ljudeh. »V srcu, če je ta pravo, / je zmeraj prostora / za tisoč imenitnih stvari, / ki jih ljubiti mora / vse, kar živi,« je zapisal Tone Pavček. Želimo vam veliko imenitnih stvari, predvsem pa, da bi bilo prihajajoče leto veselo, zdravo in prijazno.

Za Vzajemnost bo 2019 praznično leto. Ponosni smo, da nam bralci zaupate že 45 let. Potrudili se bomo, da boste revijo radi prebirali še naprej. Kot se za lep jubilej spodobi, bo januarska Vzajemnost prišla do vas malce prenovljena in polepšana, še vedno pa boste v njej našli vse, kar imate najraje. Že zdaj pa vas vabimo tudi na 15. srečanje Vzajemnosti, ki bo v začetku junija potekalo v Dalmaciji. Več o tem pa v januarski Vzajemnosti.

Lepo praznujte in srečno 2019!

Dekleta iz Vzajemnosti  

  


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media