ZDRAVJE KRATKE

Dobro počutje | dec. '18

Proti slabemu zadahu in smrdečemu blatu

Zadah in neprijeten vonj za nami na stranišču sta znak nevarnih gnilobnih procesov. Če pred spanjem požvrkljamo malo bionapitka Vita Biosa, se znebimo jutranjega zadaha, z nekaj šilci napitka na dan pa se v kratkem znebimo tudi neprijetnega vonja blata. Ekološko pridelani napitek Vita Biosa vsebuje učinkovito kombinacijo dobrih bakterij in izvlečke 19 vrst zdravilnih zelišč. Kje ga dobite, preverite na: www.institut-o.com ali na telefonski številki: 040 277 857.

Imejte sladkor pod kontrolo

Glukoril je primeren za vse s povišanimi vrednostmi sladkorja v krvi, tudi za diabetike. Vsebuje izvlečke cimeta, banabe in gymnema sylvestre, ki podpirajo presnovo sladkorja. Krom prispeva k vzdrževanju normalne ravni sladkorja v krvi, biotin pa k sproščanju energije pri presnovi. Na voljo je v lekarnah ali na www.naturamedica.si. Dodatne informacije na telefonski številki: 03 56 30022 ali 040 214 620.

Praznična ponudba s čipko

Pri pripravi prazničnih izdelkov so se v Lekarni Ljubljana vrnili k tradiciji. Vzorec čipkastega jabolka je posebej zanje izdelala oblikovalka Tina Koder Grajzar. Motiv idrijske čipke je na skodelici, izdelani v Steklarni Hrastnik, ter na embalaži Prisrčnega čaja, dnevne in nočne kreme ter mazila za ustnice, ki jih pripravljajo v Galenskem laboratoriju Lekarne Ljubljana. Več ponudbe najdete v spletni Lekarni Ljubljana na www.lekarnaljubljana.si

 Naravni zven glasu

V podjetju Neuroth edini v Sloveniji ponujajo najnovejši slušni aparat Signia Nx z OVP s sistemom, ki poskrbi za naravnejše dojemanje lastnega glasa. Slušni aparati omogočajo naravni in briljantni zven lastnega glasa v vsakem okolju ter razumevanje govora ob motečih zvokih. Za uspeh pri poslušanju deluje hkrati do 75 milijonov tranzistorjev. 

Vse več raka na trebušni slinavki

Tudi pri nas narašča število bolnikov z rakom na trebušni slinavki, večina je starejših od 60 let. Obiščite zdravnika takoj, ko opazite katerega od simptomov: nenadno slabo počutje, ki traja dalj časa, izrazito temen urin in svetlo, skoraj sivo blato, naglo nenamerno in občutno izgubljanje teže, porumenelost kože in sluznic ter bolečine v predelu žličke ali na sredini hrbta. Več koristnih informacij je v zgibanki Društva onkoloških bolnikov z naslovom Rak trebušne slinavke – Kaj mora vsakdo vedeti o tej bolezni, ki jo najdete na naslovu: www.onkologija.org/wpcontent/uploads/Brosurica_RakTrebusneSlinavke.pdf.

Anita Žmahar


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media