V Vicenzo in Videm po poteh arhitekta Palladia

Prosti čas | mar. '19

GREMO NA IZLET

V soboto, 22. junija 2019

Vstopna mesta: Celje, Ljubljana

Iz Celja se bomo odpeljali ob 3. uri izpred dvorane Zlatorog, na Dolgem mostu v Ljubljani bomo ob 5. uri. Pot bomo nadaljevali proti italijanski meji, peljali se bomo po avtocesti mimo Benetk in Padove do Vicenze, ki ji pravijo tudi Palladijevo mesto, saj jo je preoblikoval arhitekt Andrea Palladio, in je uvrščeno na Unescov seznam svetovne dediščine. Postanek in ogled vile Capra, kjer bomo lahko prepoznali njegov značilni slog. Sledita vožnja do vile »Valmarane ai Nanni« in ogled slikovite Palazzine in njenega vrta. Ogledali si bomo še Palladijevo zapuščino v središču Vicenze: baziliko, Trg gospode (Piazza dei Signori), gledališče Olimpico, katedralo, stare ulice in številne srednjeveške palače. Sledi nekaj prostega časa za samostojen sprehod po mestu. Popoldne vožnja do Vidma (Udine). Ogledali si bomo mestne znamenitosti: Trg svobode (Piazza Liberta) z Lionellovo ložo (Loggia del Lionello), ložo in kapelo svetega Janeza (Loggia di San Giovanni), urni stolp in spomenik miru, ulico Via Mercato Vecchio s čudovitimi palačami, trg Matteoti s cerkvijo sv. Jakoba (San Giacomo) in še druge znamenitost. S Trga svobode se bomo lahko mimo Palladijevih arkad povzpeli tudi do gradu. Popoldne vrnitev proti Sloveniji, domov se bomo vrnili v večernih urah.

Cena: za naročnike in njihove družinske člane je 53 evrov na osebo (pri najmanj 40 prijavljenih potnikih).

Vključuje: avtobusni prevoz, oglede po programu, vstopnino v vilo »Valmarane ai Nanni« in stroške organizacije izleta.

Doplačila: druge vstopnine (približno 10 evrov)

OBVESTILO

Obveščamo vas, da je na voljo še nekaj mest za izlet v Emilijo - Romanjo, odhod je 30. marca 2019, napoved najdete v decembrski reviji.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media