Plašči nove sezone

Dobro počutje | nov. '19

Letošnji plašči so udobni, barviti, elegantni, praktični, predvsem pa topli. Od klasičnih modelov do takih, ki bolj spominjajo na jope ali ogrinjala. Ravne kroje boste prevezali s pasom, ukrojene po postavi nosite takrat, ko postava to dopušča. Našli boste obilo naravnih barvnih odtenkov s poudarkom rdeče in rumene ter klasično eleganco temno rdečih odtenkov, črne skoraj ni videti.

Najdražji kos oblačila iz svoje omare izberite s premislekom, pa se bo lahko obdržal kar nekaj sezon. Posebej preudarno izberite dolžino plašča. Če ste manjše postave, z leti se telesna višina še znižuje, se lahko zgodi, da boste v daljšem plašču videti precej izgubljeno.

Investirajte v svetlejši odtenek plašča, saj boste v njem videti precej bolj mladostno. Za kombiniranje so naravni odtenki kamelje dlake prav tako uporabni kot črna barva. Prvi model je klasične dolžine, mehak, udoben in ga brez pasu skorajda ne morete nositi. Če vaš pas ni najbolj vitek, boste v njem videti precej okorno. Dobro boste v njem videti tiste z visoko postavo.

Plašč iz boucléja z rjavo-bež vzorcem je praktičen in neobčutljiv za nošenje. Linija je ravna, s stoječim ovratnikom, pod njim lahko nosite kar koli. Tretji je klasično ukrojen, eleganten, primeren za vitkejše postave. Ne smemo pozabiti na prešite modele, ki spominjajo na športne daljše bunde, a so iz elegantnih materialov in dodatkov. Navadno so polnjeni z naravnim puhom, cenejše različice so polnjene s sintetičnimi polnili.

Mavrica barv

Pravijo, da nam tako kot vitamini tudi barve dajejo energijo v zimskem času, zato naj bo plašč žive barve. Vsekakor boste v takem plašču pritegnili poglede, zato vam mora biti resnično kot ulit in v barvnem odtenku, ki vam najbolj pristaja. Pojavljajo se tako v klasični izvedbi kot tudi bolj športni. Model s kapuco je lažji, topel in nepodložen. Za tiste, ki prisegajo na več tanjših plasti oblačil, bo prav gotovo zadetek v polno. Plašči segajo največkrat do kolen ali malo čeznje. Taka dolžina je tudi najbolj uporabna in elegantna.

Posebni modeli

Malo krajši model plašča z ovratnikom s kapuco in skritim zapenjanjem je kombinacija umetnega krzna in prešite tkanine, ki se dopolnjujeta v barvi in vzorcu prešitja. Tudi barva je letos izredno modna. Temnejši in daljši plašč je iz izrazito kosmatenega materiala kot tudi plašč v svetlo rožnati barvi. Volumen tkanine je izredno bogat, zato bodite pozorni, da vas ne bo preveč obtežil ali navidezno ustvaril močnejšo postavo. Rumene barve se lahko hitro naveličate, zato za tak plašč ne namenite previsokega zneska. Ravno krojeni modeli so namenjeni bolj zahtevnim postavam. Dolžine so krajše, tričetrtinska dolžina je odlična kombinacija k hlačam in tudi praktična za nošenje, saj nas ni treba skrbeti, da se bo na primer po uri vožnje v avtomobilu plašč ves pomečkal. Plašč v kroju parke s podloženo kapuco in obrobama na rokavih je praktičen kos za vse, ki vam klasika ni všeč. Umetno krzno je vse bolj zaželeno, prav tako tudi živalski vzorci, s katerimi pa seveda ni dobro pretiravati. 

Besedilo in fotografije: Breda Tesner, inž. obl., CMB Consultant


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media