Venček za adventni čas

Prosti čas | nov. '19

 Če ste med tistimi, ki v decembrskem času vhodna vrata okrasite z venčkom in se začnete pripravljati na bližnje praznike, je zdaj pravi čas za razmišljanje, kakšen bo letošnji. Pred vami je predlog za izdelavo preprostega venčka.

Naravne materiale lahko naberete kar na sprehodu po vrtu, bližnjem parku ali kje drugje v naravi. Na venčkih, ki so na fotografijah, sem uporabila različne liste, na primer liste zimzelene brogovite, hrastovolistne hortenzije ali hrastove liste.

Osnova je venček iz stiroporja ali slame.

Za osnovo venčka sem uporabila obroč iz stiropora, lahko uporabite tudi slamnatega. Za lepljenje listov na osnovo je najpripravnejša pištola za vroče lepljenje.

Uporabimo različne liste.

Ko sem lepila liste na obod venčka, sem se trudila osnovo popolnoma skriti, zato sem po potrebi odvečne delčke listov preprosto odrezala. Po prekritju osnove je sledila naslednja faza: krašenje z okraski, kot so luščine lešnikov, orehov, pistacij ..., morda pa najdete še kakšno idejo, kaj uporabiti za krašenje oboda. Ker v predprazničnem času radi vidimo tudi kaj bleščečega, lahko kot okras uporabimo svetleče kroglice in drobne bisere – kljub vsemu pa z njimi ne pretiravamo, saj veste, manj je več! Ne pozabimo še na nekaj: venček, ki ga izdelamo za krasitev vrat, naj bo predvsem lahek.

Venček okrasimo po lastni zamisli.

Za namestitev venčka na vrata izberemo trak, ki se sklada z barvami na venčku. Trak lahko na venček prilepimo (na hrbtni strani) ali pa ga nanj navežemo. Veliko veselja ob ustvarjanju vam želim!

Pa še vabilo: na prvo adventno nedeljo (1. decembra) v dvorcu Novo Celje v bližini Žalca prirejajo adventni sejem z bogato izbiro izdelkov za praznični čas. Na sejmu se že vrsto let predstavljam s svojimi unikatnimi EKOkreacijami in bom vesela vašega obiska.

 Oblikovanje, besedilo in fotografije: Nada Vreže


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media