Skladnost, eleganca in udobje

Dobro počutje | feb. '20

Oblačila za spanje so postala več kot le to. Sestavljena so iz vsaj treh kosov, ki se dopolnjujejo med seboj, in so kot nalašč za nošenje v poznih zimskih jutrih ali ob večernih razvajanjih pri branju dobre knjige. Spalna moda prisega na kombinacije barv, tople in mehke materiale ter domiselne cvetlične vzorce in prisrčne motive.

Tradicionalni kosi, kot sta klasična pižama in spalna srajca, so redki, vendar še vedno uporabni za vse, ki ste zapriseženi klasiki. Materiali so kljub tradicionalnemu videzu modelov udobni, mehki in prožni.

Moderna spalna oblačila so iz materialov za udobno nošenje in v izbranih modnih barvnih odtenkih s pridihom športnih oblačil (trenirka), z domiselnimi motivi elegantnih linij, z dodatki čipk, naborkov in razkošnih prosojnih ali svilenih materialov.

Prav tako je poskrbljeno za tiste, ki jih rado zebe. Mehak plišast material v nadvse modni opečnati barvi vas bo prav gotovo navdušil. Oblačilo je videti kot prelepa trenirka in izkoristite jo lahko za različne namene. Še posebno topel kratek plašček pride večkrat prav, ko je treba na hitro vstati iz tople postelje.

Spalna oblačila opečnate barve so lahko zelo elegantna, če so izdelana iz prefinjenih tkanin in so posebnega kroja. Komplet na sliki bi skoraj lahko zamenjali za večerno oblačilo. Prekrasen kimono je iz pletene ženilije, podložen s fino tkanino, hlače so ravne, krajša majica pa je zaključena z bogato čipko. V takem oblačilu boste tudi v postelji videti kot kraljice.

Še vedno zelo eleganten komplet pa ima bolj športen pridih, čeprav je izdelan iz finih tkanin. Majica ima ob naramnicah všito čipko, ravne hlače imajo ob strani svileno črto, tanek »bomber« pa zaokrožuje elegantno celoto s čipko, všito na ramenskem delu.

Besedilo in fotografije: Breda Tesner, inž. obl., CMB Consultant


Vaši komentarji


© 2021 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media