Druženje je življenje

sep. '20

Čeprav nisem nameravala pisati o virusu, ki nam je spomladi čez noč spremenil življenje, ne morem mimo njega. Vsi smo upali, da se bo čez poletje stanje izboljšalo in da bo tako, kot je prišel, tudi izginil. Številne prireditve, potovanja in druženja so bila zato prestavljena na jesen. Tudi spomladansko srečanje bralcev in prijateljev Vzajemnosti, ki smo ga načrtovali v Zadru, smo prestavili na začetek septembra. Žal smo zaradi poslabšanja epidemiološke slike pri nas in na Hrvaškem tudi tega morali odpovedati. Tudi če bi ga lahko izpeljali, bi bilo ob vseh omejitvah to bolj žalostno srečanje – brez druženja, plesa, petja in na veliki distanci. Bilo bi brez vsega, kar ga je krasilo in privabljalo številne bralce zadnjih petnajst let. Želimo si, da se kot stari prijatelji spet srečamo in poveselimo prihodnje leto spomladi. Zdaj je pomembno, da ostanemo zdravi, in ni vrag, da virusa ne bomo premagali in spet zaživeli kot ljudje – se družili, prepevali, plesali in objemali. Življenje je druženje in druženje je življenje.

Dokler bo virus med nami, pa se bomo morali naučiti živeti z njim. Letos smo s turističnimi vavčerji spoznavali bolj domače kraje. Drago Bulc, znani turistični novinar pravi, da bomo še raziskovali druge kraje, saj se ljudi ne da ustaviti, bomo pa potovali drugače kot do zdaj. In bolj množično, ko se otresemo strahu.

»Ne verjemite njim, ki pravijo: Ta svet je grozen, grob, grd. Ni res. Res je, da je lahko še hujši. Toda za vas je to vaš edini svet, v katerem živite … Ne bojte se življenja! Naj pljuska v vas z vso silo in v vse žile, naj vas nese in zanese, le ne pustite, da vas spodnese. In imejte ga radi, da bo tudi ono, življenje, imelo rado vas!« je v eni od hvalnic življenju napisal Tone Pavček.

Nenehne slabe informacije o številu okuženih, mrtvih slabo vplivajo na nas. Povzročajo strah, tesnobo in zaskrbljenost. Rešitev je v pogovoru z ljudmi. Dobra družba prežene strah in črne misli. Predvsem pa ne smemo dopustiti, da bi nam kdo vzel vero in ljubezen do življenja.

Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media