V plašču kljubujemo mrazu

Dobro počutje | nov. '20

V ponudbi modelov plaščev in toplejših jaken ni veliko novosti. Večji poudarek je na udobju, toploti in praktičnosti. Pozorni pa bodite na dolžino plašča. Če nosite večinoma hlače, naj bo raje nekoliko krajši kot predolg.

Naravni odtenki. Klasična oblika ovratnika je modna vsako sezono. Plašč lahko nosite s pasom ali brez, odvisno od linije postave. Naravni odtenki volne ali barve kamelje dlake so vedno modni in jih lahko kombinirate s katerim koli drugim odtenkom. Če so vam všeč temnejši odtenki in motivi živalskih vzorcev, prav tako ne morete zgrešiti. Tak plašč bo manj občutljiv za vzdrževanje, ob slabem vremenu pa je tudi bolj praktičen.

      

Umetno krzno je nadomestilo pravega in tako omogočilo večjo dostopnost teh oblačil, varovanje živali, lažje vzdrževanje ter pestrost barv in modelov.

V naravni rjavi barvi je daljša jakna – parka s kapuco, ki ima v pasu na notranji strani vstavljeno elastiko, s katero si prilagodite velikost. Moder model z dvorednim zapenjanjem je zaradi krojenja in materiala z daljšim krznom precej masiven. Pazite, da s tako izbiro postavi ne boste dodali preveč volumna. Meni je še posebej pri srcu kombinacija krzna z običajno tkanino, saj je kljub nevtralni barvi in zelo minimalistični izvedbi domiselna, modna in mladostna.

Dodatki na plašču. Starejši plašč lahko prenovite s kakšnim dodatkom. To je lahko šal ali pa dodatek iz umetnega ali naravnega krzna. Klasičen plašč, ki po kroju spominja na trenčkot, je daljši in precej bogat, zato bolj pristaja višjim postavam.

Močne barve in vzorci. Prepričana sem, da boste vsakokrat, ko boste oblekli tak model, žareli v pozitivni energiji. Vsekakor boste pritegnili poglede. Zato vam mora biti resnično kot ulit in v odtenku barve, ki vam najbolj pristaja. Vzorce v močnih odtenkih pa je treba izbirati še z večjo mero previdnosti. Velikost uskladite z velikostjo svoje postave: večje postave – večji vzorci in obratno.

Praktično in športno. Namesto plašča je za zimska potepanja praktična jakna tričetrtinske dolžine, še posebej za kombinacijo s hlačami. Trg so že pred nekaj leti osvojile prešite jakne, polnjene z naravnim puhom ali sintetiko. Elegantnejše pa so tiste, kjer prešito polnilo ni vidno. Prednosti: so lahke, tople, enostavne za vzdrževanje in tudi zelo dekorativne.

Besedilo in fotografije: Breda Tesner, inž. obl., CMB Consultant


Vaši komentarji


© 2021 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media