Sladke, dišeče in rdeče

Dobro počutje | jun. '21

Jagode so klasična in nadvse primerna izbira za rojstnodnevno torto v tem pomladnem času in odlične kot posladek po kosilu. Odlično dopolnjujejo tudi sadno kupo s stepeno smetano in čokoladno torto. Da boste vedeli, kako jih še drugače ponuditi, vam jih predstavljamo v tokratnem prispevku.

Jagode uvrščamo v skupino jagodičja, v kateri so še ribez, maline, robidnice, borovnice, kosmulje, aronija, josta. Za vse velja, da vsebujejo precej vitamina C in drugih antioksidantov, zlasti iz skupin flavonoidov in karotenoidov. Rdeči ribez vsebuje trikrat več toplotno neobstojnega vitamina C kot enaka količina jabolk, črni ribez celo 18-krat več. Temneje obarvani sadeži vsebujejo več hranilnih snovi kot svetlejši, čeprav zdravju koristijo vsi. Ne smemo zanemariti niti obilja sadnih kislin, zaradi katerih si olajšamo prebavo beljakovinskih živil in ohranjamo dobro delovanje ledvic.

Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.

Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.

Če niste naročnik, se lahko naročite tu.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media