Pisano, drugačno, praktično 

Prosti čas | jun. '21

Ustvarjalnica

Star pregovor pravi, da ni pomembno le imeti, pomembno je tudi znati. Znati odsluženim ali nerabljenim rečem nadeti novo podobo postaja v svetu vse bolj priljubljen trend. Recikliranje oziroma preoblikovanje je odlična sprostitev za dušo, ki nam in našemu okolju pričara sveže optimistične zgodbe. Občutek, da smo za skoraj nič denarja ustvarili všečen izdelek, pa je seveda neprecenljiv.

 Tokrat pa nekaj za tiste, ki želijo nekaj unikatnega, posebnega in veselo barvitega!

Poletje v torbi z dvema obrazoma

Okrogle poletne torbe z bambusovimi ročaji so prav simpatične. Ukrojila, podložila s kompaktnim materialom (da lahko v njihovih okroglih trebuščkih prenašamo tudi kaj težjega) in zašila sem ju iz lanenega platna, ki sem ga prej ročno poslikala z akrilnimi barvami. Njuna prikupna posebnost? Vsaka ima dva obraza. Toplega in hladnega – le v barvah, seveda. Oba obraza pa sta v primerjavi s človeškimi obrazi, vsaj kakršne kažemo svetu, prava. Na kateri strani torbo nosimo, je odvisno od razpoloženja in izbire oblačil ter drugih dodatkov.

Črte in križkraž na plaži

Preprosto, učinkovito in z istim oblačilom vsak dan malce drugačni! Idej je vsaj toliko kot kamenčkov na plaži, tale trocvetni šopek pa le za navdih.

1. Dolg in širok črtast šal z resicami preklopite in pritrdite s sponko na hrbtu. Ob tem zajemite tudi vozel majčke, ustvarjene iz spredaj in zadaj prekrižanega kosa elastičnega blaga.

 2. Samo z eno veliko ruto, ki ji na sredini izrežete odprtino za vratni izrez, ga zarobite in ruto v pasu stisnete s pasom, ustvarite zabavno frfotavo asimetrično bluzo. Za čez kopalke, poletno krilo ali hlače.

 3. Ohlapno tuniko, ki ponuja prijazno zavetje tudi morebitnim odvečnim kilogramom, mimogrede sešijemo iz treh tankih šalov. Pravzaprav čisto malo več kot mimogrede. Dva šala najprej spojite, tretjega pa prišijete diagonalno nanju. Linijo oblike netopirja izrežite (upoštevajte svoje mere) iz papirja, ki ga položite na dvojno diagonalno spojene rute, občrtajte, izrežite in sešijte.

Besedilo, izdelava in fotografije: Vlasta Cah Žerovnik


Vaši komentarji


© 2021 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media