Sproščene v obleki

Dobro počutje | jun. '21

Tudi brez velikega denarnega vložka si lahko privoščimo modno in mladostno obleko in letošnji modeli so več kot ustrezni. Seveda pod pogojem, da jo znamo izbrati za svojo postavo in priložnost.

Marsikateri prisegamo na naravne materiale, saj poleti najbolj dihajo in vpijajo odvečno vlago. Njihova slaba lastnost pa je mečkanje, še posebej če se veliko potimo. Vendar pa je pomečkan videz postal poleti prav moden. Bombaž in lan zaradi svoje sestave ne padeta mehko ob telesu, zato upoštevajte, da navidezno razširita postavo.

Letošnje poletne obleke so polne bogatih motivov, vzetih s poletnih vrtov. Ali pa si omislite enobarvno obleko v živem odtenku. Kroji so zelo udobni, včasih pa je pas poudarjen. Če v pasu niste najbolj vitki, izberite raven model ali v A-kroju. Dolžine oblek so različne. Krajše segajo do kolen ali malo čez, daljše pa celo do tal. Te priporočam visokim postavam ali pa za počitniške dni. Dolžino morate obvezno prilagoditi obliki nog in razmerjem na postavi, ne glede na to, kaj je posamezno sezono modno.

Za lažjo izbiro

  - Zelo je moden srajčni kroj obleke, ki se zapenja z gumbi. Navpična linija črt podaljša in hkrati navidezno naredi postavo vitkejšo. Daljše rokave lahko zavihate ali pustite, da prosto padajo.

    - Veliki vzorci prikrijejo pomanjkljivost na postavi, preverite le, ali morda niso preveliki za vašo bolj drobno postavo.

   - Eleganten videz naredijo širši rokavi, ki so v istem tiskanem vzorcu in iz prosojne tkanine.

   - Letos je spet zelo moden pas, preprosto zavezan ali okrašen s kakšnim detajlom.

    - Bombažni džersi je prožen in mehko pade ob telesu. Idealen je za navidezno oženje postave.

     - Če se vam zdi obleka z geometrijskimi vzorci preveč pusta za poletne dni, jo dopolnite z barvitimi (rdeča, rumena) čevlji in torbico.

     - Droben vzorec je primeren za manjše postave, detajli na oblačilu so skoraj nevidni, prav tako pa tudi morebitne pomanjkljivosti na postavi.

     - Enostaven kroj obleke je lahek za vzdrževanje. Dodajte ji zanimivo ogrlico, sandale, slamnik in že boste lahko šli v mesto. Ali pa nataknite poletne superge, mini nahrbtnik in pripravljeni boste na izlet.

     - Udoben A-kroj se telesa skoraj ne dotika in je primeren za večino postav. Če ne marate velikega izreza ob rokavih, izberite obleko, ki ima vsaj malo rokavov.

Izbor, nasveti in fotografije: Breda Tesner, svetovalka CMB


Vaši komentarji


© 2021 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media