Veselimo se snidenja

maj '22

Zadnji dve leti sta bili nenavadni in težki. Epidemija koronavirusa je terjala hud davek, zahtevala je številna življenja, marsikateri pa še danes čutijo posledice, ki jih je pustila bolezen. Zaradi zapiranja družabnega življenja, šol, ustanov in celo prepovedi druženja med sorodniki in prijatelji sta se ljudi lotevala tesnoba in strah pred prihodnostjo. Med številni ukrepi so bili nekateri povsem sprti z zdravo pametjo, na primer nošenje zaščitnih mask tudi na prostem, na sprehodu v naravi, kjer bi se lahko nadihali čistega zraka. Maske zdaj niso več potrebne, le še v zdravstvenih ustanovah in socialnovarstvenih zavodih, čeprav ljudje še vedno zbolevajo za covidom-19. K sreči je potek bolezni lažji.

Veseli smo, da spet lahko dihamo s polnimi pljuči. Sprostitev družabnega življenja smo vsi komaj čakali. Še posebej starejše je med epidemijo najbolj prizadela osamljenost. Pred kratkim je nacionalna televizija predvajala zanimiv dokumentarec Krt, pravzaprav dokumentarno detektivko čilske režiserke Maite Alberdi, ki govori o starosti in sočutju. Film pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in prijateljstva in da je naš pogled na starejše poln predsodkov. Predvsem pogled na osamljenost v starejših letih je le malokoga pustil ravnodušnega. Še tako dobra oskrba in dom ne moreta nadomestiti stikov z bližnjimi in prijatelji.

Druženje spodbuja veselje in radost do življenja. Tudi bralci Vzajemnosti pogrešate naše tradicionalno letno srečanja na jadranski obali, kjer smo se družili, peli, plesali in se vedno imeli lepo. Tudi mi vas pogrešamo, zato bomo skupaj s Turistično agencijo Kompas letošnje druženje organizirali jeseni. Kam se bomo odpravili in kaj bomo tam počeli, pa vam razkrijemo v junijski Vzajemnosti. Za druženje s prijatelji si rezervirajte čas v začetku oktobra.

Do takrat pa se imejte lepo in ostanite zdravi.

Veselimo se snidenja!

Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media