Kuhamo po starih receptih
Prehrana
Za praznike rada pokukam v stare knjige in pobrskam po zanimivih receptih in najdem jedi, ki jih skoraj ni več videti na naših mizah.
Tokrat sem našla starodavno sladico iz goriške regije, menda izvira iz Goriških brd. Gre za preprosto jed iz starega kruha, kjer se prepletata sladek in aromatičen okus rozin in lupinic agrumov ter slan okus pancete ali šunke, kombinacija, ki je prebivalcem teh krajev nadvse ljuba. Jed je poznana pod imenom fuje ali fulje, najbolj znana je z belim pšeničnim kruhom, pripravili pa so jo tudi iz koruznega kruha, kadar je tako naneslo.
Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.
Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.
Če niste naročnik, se lahko naročite tu.